Въведение в Тантра

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  5-12-2017
  •  266

Автор:Йеше Тубтен
Издателство:Шамбала
Страници:140
Корици:Меки
Година:1995
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Въведение в Тантра. Йеше Тубтен

Лама Йеше Тубтен е роден близо до Лхаса 6 Тойлунг през 1935 г. и ога 6-годишна възраст посещава манастира Сера Дже, където получава широко духовно и академично образование. След китайското завладяване на Тибет през 1959 г. той довършва образованието си в бежанския лагер Буксадуар в североизточна Индия и накрая се установява близо до ступата Бодханатх извън Катманду, Непал.

В Непал започва действителното му общуване с хора от Запада и през 1971 г. Лама Йеше заедно със Зопа Ринпоче основава Непалския махаянистки център Гомпа на хълма Копан - място за ежегодни курсове по медитация, които привличат нарастващ брой ученици. Тези ученици накрая основават повече от 30 центъра, в които будизмът може да се изучава и практикува на Запад, и Дама Йеше прекарва последните 10 години от живота си в пътуване до тези и други центрове, като им дава учения, организационно ръководене и, може би най-важното, вдъхновението на собствения си неуморен пример да служи на другите. Накрая, на 3-ти март, в болницата Cedars-Sinai в Лос Анжелис, призори на първия ден от тибетската Нова година, той отстъпва пред сериозното сърдечно заболяване, заплашвало живота му повече от 12 години.

МАИСТОРИ НА ЙОГА
Тази книга представя будистката тантра под неспециализирана, лесна за възприемане форма. Въпреки че тантра се счита от различните тибетски традиции за най-задълбочена и развита от всички будистки учения, според Лама Йеше основното - послание е просто, ясно и изключително подходящо за живота през 20 век. Западът е открил как да освободи толкова много могъщи източници на енергия в природата, но все още не съзнава огромната сила, по-могъща и от ядрената енергия, която всеки от нас съдържа. Докато тази могъща вътрешна енергия стои неоткрита, животът ни е обречен да остане разпокъсан и безцелен, а ние ще продължаваме да бъдем жертва на умствено и емоционално натоварване, така характерно за нашата епоха. Практиката на тантра, предназначена да се възползва от този скрит, вътрешен ресурс и да го приложи в най-голяма степен, ни предлага най-добрата възможност да преодолеем тези натоварвания и да превърнем живота си в смислено, свързано цяло - нещо, което всички желаем. Тантра е практическо, постепенно изследване на човешкото състояние, което води до себеоткриване, а резултатите му се проверяват чрез собствените ни наблюдения и опит.

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Категория › Езотерика

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.