Чест. Георги Заркин

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  27-11-2017
  •  159

ПРОДАДЕНА

Автор:Георги Заркин
Издателство:Експреспринт ООД
Страници:398
Корици:Меки
Година:2008
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Чест. Георги Заркин

ВМЕСТО ПРЕДГОВОР
Самото заглавие показва каква тема съм третирал в моя роман. Най-характерната черта у хората, според която са получили или оправдават своето име - човек. Честта се дава веднъж и завинаги, както и животът, и се явява като едно осмисляне на живота. Тя остава светла диря и след смъртта на човека. Човек без чест, то значи човек без образ. Спорът между честта и без-честието - спор на доброто и злото, спор на Бога и дявола. Няма нищо по-гнусно и жестоко от безчестието. Едно такова съществуване е жалко и безполезно, бих казал отвратително.

Човек е дотолкова и дотогава ценен, докато е честен, честният човек е като бисерното езеро, в което се отразяват всички звезди. В него е приятно и той самият да се оглежда. Такъв човек носи имуществото със себе си. Няма цифра, няма предмет, които да определят нейната стойност. Само така всички биха се чувствали богати.

Тя е безценна.

Да запазиш честта си е велико дело!

В романа съм изградил герои нравствено чисти. Книгата е предназначена предимно за млади хора, които са изправени пред дилемата да бъдат, или да не бъдат Човеци. Навярно героите ще ви допаднат!? Те са: взети измежду живи и мъртви. Всяко съвпадение на имена е случайно.

Георги Заркин

(Рилски бор)

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текта. Безплатна доставка над 50.00 лв.Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.