Горски дух

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  23-11-2017
  •  115

ПРОДАДЕНА

Автор:Мартин Ралчевски
Издателство:Сиела
Страници:318
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN:9789542804031 Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. добро
Горски дух. Мартин Ралчевски

Мартин Ралчевски е вече познат на българските читатели с нашумелия си и добре известен свой първи роман „Безкрайна нощ“.

Роден е в София през 1974 г. Завършил е география и теология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Автор е на двайсетина научни статии от областта на теологията, както и на дисертационен труд.

Някои от по-популярните публикувани негови есета са: Забранени ли са от Бога кръвопреливанията? (относно неправилния възглед на Свидетелите на Йехова по въпроса);

Какво се случва с нас когато умрем? (съдбата на душата след смъртта. Сравнителен религиозно научен анализ);

Единна теория на всичко (опит за разгадаване тайните на вселената).

Най-добрия съвременен роман, който съм чел през последните десет години! Определено много различен от Всичко онова, което излиза днес в областта на белетристиката не само у нас. но и по света. Кара те да почувстваш и усетиш нещо. което, трябва да признаем, че в напрегнатото ни и забързано ежедневие често сме склонни да игнорираме и забравяме, а именно - притежаването от всички нас на безсмъртна и вечна душа!

Проф. д-р Николай Маджуров

Роман със силна заявка за присъствие! Сериозен, задълбочен, аналитичен... Предлагащ десетки отговори на въпроси, някои от които може би ще спрат и вашия дъх.

Ивелина Ценова - езиковед

Съединените щатите днес. Едно добро, наивно и объркано момче идва от провинцията в големия град. Притиснато от финансовата криза, липсата на добре платена работа и ред други причини, то прави грешната крачка. Подтикнато от свой приятел взима участие в добре планиран банков обир. Следва провал, процес и затвор. За кратко зад решетките то попада на странен беловлас професор, който е осъден на смърт за нещо чудовищно. Истината обаче се оказва доста по-различна отколкото се представя на широката общественост. Младият янки е смаян, изумен и шокиран.

Какво научи той и как беловласият професор успя да промени светогледа и представите му за света предстои на научите сами.

Третираните в романа проблеми са изключително актуални. Невъзможната любов, богатството, болката, смъртта, конфликта между религиите, краят на света и ключът към истината са само част от темите засегнати в него.

В началото на лятото на тази година издателство „Сиела“ ще публикува и третият роман на Мартин -„Полубогиня“.

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.