И всичко стана луна

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  1-11-2017
  •  180

ПРОДАДЕНА

Автор:Георги Господинов
Издателство:Жанет 45
Страници:163
Корици:Меки
Година:2013
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
И всичко стана луна: Разкази. Георги Господинов

Някои om тези истории имат своя история.
Разказът „И всичко стана луна" е писан 3а една европейска космическа антология Espace(s). Fictions européennes, Paris, 2008, замислена и издадена от френския национален иентър 3а космически изследвания (CNES). Две години по-късно същият разказ беше избран 3а американската антология Best European Fiction 2010.

„Чай от вишни" се появи първо в британската антология So What Kept You? („Е, какво ви забави?") на Flambarci Press и New Writing North. За нея 14 писатели от САЩ, Великобритания и Източна Европа бяха поканени да развият недописани фрагменти от бележнищдте на Чехов и Реймънд Карвър. Сборникът е с предговор от писателката Тес Галахър, вдовицата на Карвър.
„Пред хотел „България" беше отговор на задача от Нотингамския театър и фестивал - да се напише монолог, свързан с конкретно посочена точка в града.
162
И да се слуша на сходно място в друг град. Няколко месеца историята можеше да се чуе на английски във фоайето на централния хотел в Нотингам. Излиза 3а първи път на български.
Част от разказите в книгата са писани през есента и зимата на 2012 в един капуцински манастир в Швейцария, по покана на швейцарската културна фондация Landis&Gyr. Там и тогава книгата беше завършена.
Г.Г.

Забележка* Здраво книжно тяло, внимателно използвана книга. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.