Микроелектроника

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  4-10-2017
  •  134

Автор:Пенко Пенков
Издателство:Техника
Страници:275
Корици:Меки
Година:1979
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 210 Състояние: Мн. Добро
Микроелектроника. Пенко В. Пенков - С посвещение от автора.

УДК 621.38/075.8/
Учебникът е написан по учебната програма за дисциплината микроелектроника, която се изучава от студентите по специалностите далекосъобщителна техника и радио- и телевизионна техника в Полувисшия институт по съобщенията "Аврам Стоянов", София.
В него са разгледани основните принципи, въз основа на кои-го са изградени слойните и полупроводниковите интегрални схеми, като са дадени общи понятия за основните технологични процеси, вписани са структурите на интегралните градивни- елементи и свойствата им. Обърнато е особено внимание на схемотехниката, като са разгледани основните схемни конфигурации в аналоговите схеми, интегралните диференциални и операционни усилватели, интегралните логически и запомнящи устройства.

Материалът е подбран с оглед студентите да получат познания, които ще им бъдат необходими: за успешно изучаване на съвременната съобщителна и радиотехническа апаратура, в която непрекъснато се разширява използуването на интегрални схеми.
Учебникът може да бъде полезен и за широк кръг специалисти, които се интересуват от основните принципи на микроелектрониката.
621.3
©   Пенко В. Пенков, 1979
c/o Jusautor, Sofia

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Категория › Книги с автограф

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.