Математика за 6. клас. Книга за ученика

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-9-2017
  •  249

ПРОДАДЕНА

Автор:Здравка Паскалева, Мая Алашка
Издателство:Архимед, София
Страници:208
Корици:Меки
Година:2007
Броя:1
ISBN:9789547790767 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. Добро
Математика за 6. клас. Книга за ученика / Здравка Паскалева, Мая Алашка

Предлаганата „ Книга за ученика" е помагало по математика, разработено по новата учебна програма на МОН. Може успешно да се ползва от всички шестокласници, независимо по кой от трите действащи учебника се обучават в училище.

Учебното помагало е разработено е в две части:

Първа част: Сборник от задачи

Втора част: Тестове

Първата част съдържа задачи на три нива:

Ниво А -задачи, които са достъпни за всички ученици и осигуряват допълнителна самостоятелна работа по изучавания учебен материал.

Ниво Б -задачи, които осигуряват допълнителна самостоятелна работа за достигане на отлична подготовка по изучавания учебен материал.

Ниво В - задачи, които подготвят учениците за участия в математически състезания,

Всички задачи имат отговори!

Втората част съдържа 30 теста.

Всеки тест е съставен от 20 задачи, от които 16 са с избираем отговор и 4 са със свободен отговор.

Тестовете от 1 до 10 са предназначени за всички ученици. Съдържанието им е по тематиката на 6. клас и позволява ^да се ползват през цялата учебна година: например ако тестът е върху темата „Ръбести тела", в него има малък брой задачи, които преговарят основните знания от предходните теми „Степенуване" и „Рационални числа".

Тестовете от 11 до 20 са върху учебния материал от 5. и 6. клас. В тях има задачи, изискващи съобразителност и логическо мислене. Те са предназначени за всички ученици - подготвят за националния изпит-тест след 7. клас.

Тестовете от 21 до 30 са с примерни задачи, които подготвят за състезания (олимпиади) и за явяване на изпит в колежи след 7 клас.

Тестовете от 1 до 30 съдържат задачи с различна трудност. Във всеки тест има 6 задачи, които се оценяват 
с една точка, 8 задачи, които се оценяват с 2 точки и 6 задачи, които се иценяват с 3 точки. Общият брой точки за всеки тест е 40, а формулата, по която може да се постави числова оценка, е z = 2 + ^-л, където пе броят на получените точки.

Във втората част на книгата в тестовете е даден превес на задачите с избираем отговор, тъй като първата част (Сборник от задачи) съдържа само задачи със свободен отговор. Избрахме този подход, за да се учат учениците да решават задачи с избираем отговор. Освен това по желание на ученика или учителя, към всяка задача с избираем отговор може да се подходи като към задача със свободён отговор - достатъчно е да се закрият дадените възможни отговори. При проверката може да се изисква и подробно записване на някои от репенията.
От авторите

Забележка* Здраво книжно тяло, без следи от употреба. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.