Средства за подготовка на плувеца. Учебно помагало за специалисти

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  16-9-2017
  •  165

Автор:Тодор Рачев
Издателство:ВИФ "Георги Димитров"
Страници:126
Корици:Меки
Година:1979
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 155 / 210 Състояние: Отлично
В настоящото учебно помагало са разработени от съвременно гледище разнообразни средства за подготовка на високоразрекни състезатели по плуване. Използуван е нашироко чуждият и нашият опит в тренировъчната работа с основните и допълнителните средства на вода и суша за развитието на основните качества на плувеца.

Сяециално внимание авторът е отделил на примерните тренировки в различните етапи на подготовката.

Подчертаният практически характер на книгата я прави ценно помагало не само за студентите със специалност плуване, но и за широк кръг преподаватели и треньори по този спорт в страната.

Увод
Настоящото учебно помагало е необходимо допълнение към лекционния материал по специалността плуване, изучавана във ВИФ "Георги Димитров". Написано е с цел да бъдат улеснени в своята практическа подготовка студентите, специализиращи плу-нане от Учителския и Треньорския факултет.

В него са разгледани в систематизирани въпроси, отнасяли се до физическата подготовка на суша и във вода, като авторът е използувал натрупания в практиката-опит и постиженията на съветската спортна школа. Изготвена е класификация на тренировъчните средства по преимущественото им въздействие върху тренираността от гледна точка на съвременната теория и методика. Систематизирани са само някои от подготвителните упражнения на суша и във вода с методически предписания за тяхното изпълнение. Разработени са примерни тренировки с избирателна насоченост в зависимост от етапа на тренировка в один тренировъчен цикъл, и методики за измерване силови и скоростни параметри, неизискващи сложна апаратура и предварителна подготовка в теренна и при състезателна обстановка.

Задачата на автора е да насочи специалистите към творческо търсене на най-съществените компоненти на учебно-тренировъчния процес. Помагалото трябва да се разглежда като отправи в система за самоусъвършенствуване, тъй като не обхваща цялостния обем от средства за подготовка и квалификация по специалността на студенти, преподаватели и треньори в тяхната практическа дейност.

Авторът

Забележка: Неизползвана книга. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.