Пирин. Пътеводител

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  12-9-2017
  •  159

ПРОДАДЕНА

Автор:Никола Миронски, Атанас Вълчев, Владимир Попов
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:183
Корици:Твърди
Година:1970
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 125 / 200 Състояние: Мн. добро
ПРЕДГОВОР
Целта на авторите на второто издание на пътеводителя за Пирин е да дадат на хилядите български и чуждестранни почитатели на тази прекрасна планина богат маршрутен материал както за през лятото, така и за зимата. Авторите дават указания за излетите предимно в Северен Пирин от всички изходни бази около планината. Описва се и един летен цялостен маршрут по главното било от Предела до Попови ливади. Дадени са характерни данни за алпийските изкачвания, на лавиноопасните места, на езерата и върховете. Прилагат се освен снимките много маршрутни скици и профили, които дават пълна представа за особеностите на планината и помагат на туристите лесно да я опознаят, да научат имената на върховете, реките, езерата, циркусите и пр.

За да намалим обема на пътеводителя, по искане на издателството съкратихме общата карта, няколко панорамни скици, профили и скици.

Пътеводителят е написан научно-популярно, а маршрутната част е с много справочен материал.

В това издание авторите са отстранили недостаците, неточностите и грешките, допуснати в първото издание, и се надяват, че дават на почитателите на Пирин един добросъвестен и с много любов написан труд. Ако това се потвърди от читателите, то за авторите би било най-голямата им награда.

От авторите

Забележка: Здраво книжно тяло, без подчертавания в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.