С автомобил из чужбина. Пътеводител-справочник

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  12-9-2017
  •  148

Автор:Димитър Желев
Издателство:Д-р Петър Берон
Страници:350
Корици:Меки
Година:1986
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
ПРЕДГОВОР
С Всяка изминала година расте интересът на българските граждани към пътуванията в чужбина. Това е резултат преди всичко от постоянно растящите материални възможности и културни интереси на трудещите се у нас в годините на народната власт. Пътуванията зад граница им дават възможност отблизо да се запознаят с материалната и духовната култура на другите народи, с историческите, културните и архитектурните паметници, с красотите и природните забележителности, с народните обичаи, с постиженията им в различните области на живота.

Екскурзии в чужбина могат да се осъществят с всякакво превозно средство — самолет, влак, автобус, параход... За предпочитане е обаче пътуването с лично моторно превозно средство. То има предимството, че с автомобила си притежателят заедно със семейството си или с приятели сам определя своя маршрут по страни и по време, сам набелязва и осмисля програмата на своето пътуване зад граница.

Преди да предприеме дадено пътуване из чужбина, автотуристът естествено се интересува как може да го осъществи. Той иска да получи точна и конкретна информация за условията при пътуването с автомобил.

Предлаганият пътеводител справочник дава отговор на тези въпроси. Без да претендира за изчерпателност, в него са поместени географски, политико-икономически и културни справки за посещаваната страна.

Особено полезен е разделът "Туристическа информация", където се дават сведения за паспортния, митническия и валутния режим във всяка от представените страни, за състоянието на пътищата, пътните знаци и правилата за движение, за пътната помощ, бензиностанциите и автосервизите, за цените на петролните продукти, хотелите, мотелите, къмпингите и частните квартири. Той съдържа ценна информация за по-интересните културни институти — музеи, картинни галерии, мавзолеи, кина, театри, за туристическите организации, агенции и бюра и т. н.

Най-голямо внимание в пътеводителя справочник е отделено на маршрутите и забележителностите, които се срещат по тях. Стремежът е чрез няколко примерни маршрута да се обхванат най-интересните туристически обекти в дадена страна. Динамиката на живота налага чести промени, които не могат веднага да бъдат отразени в пътеводителя справочник. Затова посочените в него данни за цени на петролни продукти, на хотели, мотели, къмпинги, частни квартири, на телефонни номера и други трябва да се считат само като ориентировъчни. За улеснение на автотуристите държавите са подредени по азбучен ред.

Малките държавици — Андора (франция, маршрут № 3), Лихтенщайн (Австрия, маршрут № 3), Монако (Франция, маршрут № 2), Сан Марко (Италия, маршрут № 2), с изключение на Люксембург, са дадени към съответните маршрути въз основа на политикогеографската близост със съседните държави.

На всички автотуристи пожелаваме приятно и безаварийно пътуване из чужбина и щастливо завръщане в родината.
Авторът

Забележка: Здраво книжно тяло, без подчертавания в текста. Позахабени корици. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.