Наука и религия

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  5-9-2017
  •  223

Автор:Виолета Николова
Издателство:СамИздат
Страници:325
Корици:Меки
Година:2016
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 110 / 205 Състояние: Отлично
Темата е разработена по трудовете на Божидар Палюшев и Мирко Голубич от д-р Виолета Николова.

„Нищо не вдъхва увереност извън истината; нищо не носи спокойствие извън искреното търсене на истината. “
/Блез Паскал/

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ КНИГА?

Главната цел на настоящата книга е, съвсем откровено и открито анализиране на двете основни концепции за устройството на света, за произхода на живота, за силата на логическото мислене и човешкото познание, за смисъла на историята, за съдбата и бъдещето на човечеството.

Всяко човешко съзнание се ориентира винаги и само към една от тези две основни светоглед-ни супер системи. Факт е многовековната устойчивост на окултизма. Същото се отнася и за системата на християнския теизъм. Духовните битки, които водят по между си тези две системи се свеждат до характера на вярата (или невери-ето) в Бог.

„Религията и науката заедно водят непримирима и непрестанна борба срещу скептицизма и догматизма, срещу неверието и суеверието. Водещият принцип в тази борба винаги е бил и ще бъде: Напред към Бога!“
М. Планк/

Двадесет и първи век. Земята боледува и стене. Екологията е разклатена. Ресурсите се изчерпват. Икономиките скачат от криза в криза. Социални и военни конфликти. Морален упадък и престъпност, несигурност и тероризъм. Изглежда, че нищо не е на мястото си. Бурята, която бушува на нашата планета, нараства по сила и достига до личния свят на всяко човешко същество. Хората се питат: нима е възможно всичко това при невероятните постижения на науката? Така е, защото истинските проблеми не са научни, а морални. И сякаш няма лек.... Не! Има! Надеждата е все още жива и не остава никакво място за крайно отчаяние.

Тази книга дава отговорите и те са окуражителни. Животът наистина ИМА смисъл! Ние не сме сами във Вселената. Има Един, Чиято силна ръка бди и Той има последната дума за нашата съдба.

С образен език в книгата се отдръпва завесата пред тъмните сили и великата борба. Проследена е историята на злото от бунта срещу управлението на Бог в самото сърце на Вселената до безмилостната война срещу жителите на този свят, започната от княза на мрака; от първата злобна и хитра атака на един отчаян враг, през низ от столетия на борби, съмнения и мрак на сцената на човешката история, до неговото поражение от Княза на светлината, отекнало в цялата Вселена.

Земята ще бъде пресъздадена и хората ще живеят в пълна хармония на нея. Това не е празен човешки блян - коренът му е в Библията и няма да е морално, ако в този кризисен период от историята на нашата стара планета не се представи разрешението, което един милостив Бог дава на всички наши проблеми и скоро ще установи мира си на нея.

Тази книга е послание към хора, които търсят истината, за да стъпят непоклатимо на Скалата Христос. Няма читател, който разлистил страниците й да я остави, без да се замисли върху това, дали не е повече от обикновен случаят, довел го до тази книга.
От издателите

Забележка: Нечетена книга. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Езотерика

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.