Книга на тайната. Част 4: Беседи върху "Виджяна Бхайрава Тантра"

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  4-9-2017
  •  161

Автор:Ошо
Издателство:Одисей
Страници:360
Корици:Меки
Година:1993
Броя:1
ISBN:954-8127-01-6 Тегло (гр.): Формат: 140 / 210 Състояние: Мн. добро
ИК “Одисей" предлага на вашето внимание четвърти том от най-значителното произведение на известния в цял свят Ошо (Бхаг-ван Шри Раджниш).

Това е една книга за последователите на всички религии. Това е книга и за тези, които изобщо не вярват в Бога. Защото в нея не става дума за вяра или неверие, а за метод. Книга, в която читателят ще намери своя метод за постигане на хармония с универсума и себе си. Книга, в която ще прочете за 112-те тантристки метода, предадени според легендата от Шива на съпругата му Деви. Буда, Махавира, Исус Христос, Мохамед - всички те са постигнали своето Просветление с някой от разглежданите тук методи.

Четенето на книгата доставя истинска интелектуална наслада заради начина, по който са представени и анализирани въпросите на живота и смъртта, любовта и омразата, доброто и злото, крайното и безкрайността. Като илюстрация на своите тези Раджниш ни разказва десетки великолепни истории от живота на великите религиозни учители на човечеството: Буда, Христос, Мохамед, Нагар-джуна, Моисей, Бодхидхарма и много други, развежда ни из манастирите на зен будизма, чете ни пасажи от свещените книги - Ведите, Корана, Библията и ни разкрива техния скрит смисъл, води дискусии със 3. Фройд, К. Юнг, Ж.П. Сартр, Д. Юм, Фр. Ницше; позовава се на А. Айнщайн, И.П. Павлов, Г. Гюрджиев, Дж. Бъркли, М. Планк, А. Безант и др.

Пътят към света на любовта, тайнственото, хармонията и блаженството е в наши ръце. За тази цел служат 112-те методи на Шива, записани в древния трактат “Виджяна Бхайрава Тантра" и разяснени подробно от автора.

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Езотерика

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.