Краят на модата

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  29-8-2017
  •  274

Автор:Тери Еджинс
Издателство:Мископринт
Страници:296
Корици:Твърди
Година:1999
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 240 Състояние: Мн. добро
Модата е международен бизнес за милиарди долари. Тя прониква в нашия живот и спестявания. Все пак още не бе се появявала книга на тази тема, въплъщаваща солидна, удряща право в целта, безкомпромисна, социална и културна журналистика, защото модната преса бива субсидирана от самата индустрия, която отразява.

Тери Еджинс покрива нуждата на модата от публикация, която не разчита на модна реклама, а тя поради тази причина е уникално разкрепостена и способна да каже най-сетне цялата истина за този гигантски, пищен и безкрайно завладяващ бизнес.

Краят на модата описва етапа от произхода на висшата мода и апотеоза и в началото на столетието до навлизането на прет-а-порте след Втората световна война и разтърсващите промени, които настъпиха към края на века. Става дума за времето, когато модата биваше дефинирана от елитни френски дизайнери, чиито дрехи можеха да си позволят само хора от висшето общество и привърженици на модата, но чиито творения бяха копирани и последвани от всички останали до момента, в който правилата се определяха от потребителите и дизайнерите трябваше да следват тях. От Баленсиага до Банана Рипъблик; от класовост до масовост; от изкуство до стока за потребление. Все пак, това е историята за триумфа на маркетинга.

В течение на разказа са отразени всички аспекти на модната индустрия производство, продажби на дребно, лицензиране, създаване на имидж и финансиране, и то илюстрирани и драматизирани с живи портрети на ключовите играчи, включително Унгаро, Армани, Лорън, Хилфигер, Каран и Зоран, както и веригите за продажба на дребно Маршъл Фийлдс и Геп.

Краят на модата е класна, стилна, жива и изпълнена с вътрешна информация книга. Тя проницателно улавя как промените в модния бизнес са се отразили в културата през последните петдесет години.

"Краят на модата" на Тери Еджинс е комай най-интересно написаната книга за мода, излизала у нас (изд. "W studio"). Авторката е старши специален кореспондент в "Уолстрийт Джърнъл". Съчинението й е за съвременната мода, представена чрез историите на "няколко от най-известните играчи - как са успели и са били оплюти". А те са: Унгаро, Лорън, Хилфигер, Армани, Дона Карън, югославянинът Зоран... "Ако е имало някога дизайнер, който да е разсякъл установения ред, това е Зоран"!

Еджинс е написала нещо като "Краят на историята" на Фукуяма, но в своята специалност. "В края на модата е нужен доста разумен маркетинг, за да се изтъкат обикновени дрехи в копринени мечти", заключава тя в края на книгата.

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Мода и облекло

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.