Справочник по строителна керамика

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  18-8-2017
  •  270

Автор:Георги Жечков, Лиляна Константинова, Поликсена Торньова, Севда Узунова
Издателство:Техника
Страници:356
Корици:Твърди
Година:1986
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 150 / 225 Състояние: Мн. добро
В справочника са охарактеризирани произвежданите в страната строително-керамични изделия и са посочени изискванията, които се предявяват по отношение на тях. Направен е преглед на използуваните суровини, начините на добив и транспорт. Дадени са технически данни за използуваните машини и съоръжения за добив на суровините, подготовка и формуване на масата за производство на тухли, керемиди, фасадни и подови плочки, канализационни тръби и др. Описани са основните технологични схеми за производството им. Дадени са сведения за сушилните агенти, начините за оразмеряване на сушилните, свойствата на горивата, както и практически указания за оразмеряване на вентилационните уредби. Направен е преглед на методите за контрол на суровините и качеството на готовите изделия.

Справочникът е предназначен за инженерно-техническите кадри, работещи в областта на строителнокерамичната промишленост. Може да се ползува също от студентите във ВУЗ и учениците от техникумите и СПТУ.

Материалът е разработен от авторите, както следва:

П. Торньова — т. 1 и 2.

Г. Жечков - т. 3.1; 3.2; 8.1-

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Има печати от библиотека. Позахабена корица. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.