Справочник по изчислителна техника

  • 0 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  18-8-2017
  •  272

Автор:Колектив
Издателство:Техника
Страници:347
Корици:Меки
Година:1990
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. добро
Авторски колектив: Борис Христов Боровски, Боян Янков Янков, Гочо Вълев Гочев, Димитър Петров Шишков, Ботьо Захариев Филипов, Лилян Илиев Николов, Пламенка Иванова Боровска, Радмила Ангелова Стоянова,

Това е втората книга от поредицата справочници по изчислителна техника с характер на малка тематична енциклопедия по въпросите на изчислителната техника. Обхваща основните въпроси на програмирането и програмното осигуряване на ЕИМ. Отделено е внимание на езиците за програмиране, методологията на програмирането и системното програмно осигуряване. Материалът е изложен по начин, който позволява на читателя да направи бърза и точна справка по интересуващите го въпроси по същността на съответния проблем и използуваната терминология.

Справочникът е предназначен за специалистите, работещи в областта на системното и приложното програмно осигуряване. Може да е полезен и на студенти и аспиранти.

Отделните глави са написани, както следва: гл. 1 — Б. Янков, гл. 2 — Б. Янков (т. 2.1 и 2.2), Г. Гочев (т. 2.3 и 2.4), Р. Стоянова (т. 2.5, 2.6 и 2.7), гл. 3 — Б. Филипов, гл. 4 — Б. Боровски и П. Иванова, гл. 5 — Б. Янков, гл. 6 — Д. Шишков, гл. 7 и 8 — Л. Николов.

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.