Съединението 1885. Енциклопедичен справочник

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  18-8-2017
  •  267

Автор:Колектив
Издателство:ДИ "Д-р Петър Берон"
Страници:240
Корици:Твърди
Година:1995
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 210 Състояние: Мн. добро
Ha 6 септември 1885 г. народните маси и въоръжени íe сили ха Източна Румелия извършиха Съединението, с което бе направена стъпка към постигане на българското национално единство. Това голямо дело по блестящ и категоричен начин беше защитено от българския народ в Сръбско-българската война (1885 r.).

Енциклопедичният справочник е посветен на тези бележити събития. В него е направен опит с около 480 статии да бъде пресъздадена и обяснена богатата панорама от процеси и събития, свързани с акта от 6 септември 1885 г. Разкрива се многостранната дейност на нашия народ, на неговите обществени, политически, революционни организации и на отделни личности за постигане на Съединението. Показана е политическата и дипломатическата дейност на българската държава за неговата защита. Подробно са разгледани действията и подвизите на войниците и техните млади командири през Сръбско-българската война. Отделено е място на ролята и отношенията към тези събития на европейските и на балканските държави, из тяхната общественост и на политическите им дейци.

Авторският колектив предлага на вниманието на читателите: справочника с надеждата, че чрез него внася скромен принос към чествуването на 100-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Забележка: Отлично книжно тяло и корици, незначително захабена обложка. Безплатна доставка над 50.00 лв.


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.