Искам да имам здрави крака

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  12-8-2017
  •  108

Автор:Артур Дзяк
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:127
Корици:Меки
Година:1977
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Добро
ОТ АВТОРА

Когато през 1961 г. издадох серия от статии, посветени на заболяванията на краката, въпреки очакванията ми редакцията на списанието беше затрупана от писма, чиито автори се разделяха на две групи: едни, които молеха за помощ, и други, които ме упрекваха в провъзгласяване на истини, противоречащи на установените възгледи и мнения на авторитетите в тези област. Този факт затвърди убеждението ми, че сред хората господствуват съвършено погрешни и което е още по-лошо, вредни мнения и представи, последица от които е предизвикващото тревога количество на недъзите и заболяванията на краката.

Честотата на заболяванията на краката е в известен смисъл цената която човек плаща за приетото от него в процеса на еволюцията вертикално положение на тялото и за замяната на естествените жизнени условия с камъка и бетона на цивилизованите градове. Обаче положението не би било толкова сериозно, ако съвременният човек отделяше малко повече време за хигиената на своите крака и се стараеше да води съответен начин на живот.

За съжаление това не е така. Когато на времето участвувах в реализацията на научно-популярен филм за хигиената на краката, създателите на филма се натъкваха на непреодолима трудност. От тълпата млади и красиви момичета, явили се пред комисията, не можехме да изберем необходимата ни актриса, тъй като всички имаха в по-голяма или по-малка степен деформирани ходила и други дефекти на краката.

Болшинството заболявания и деформации на краката могат да бъдат предотвратени, ако се познават правилата на физиологията и хигиената, а също така, ако се полагат поне минимални грижи за краката. Човекът е заел полагащото му се място в животинския свят между другото и затова, защото «се е изправил на краката си». Задачата на тази книга е да му помогне да стои на краката си уверено и удобно.

Артур Дзяк

Забележка: Здраво книжно тяло, без драскане и подчертаване в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Здраве

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.