Пътечка към здравето

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  12-8-2017
  •  104

ПРОДАДЕНА

Автор:Милена Нейкова-Врахорити
Издателство:СамИздат
Страници:143
Корици:Меки
Година:1997
Броя:1
ISBN:954-799-817-Х Тегло (гр.): Формат: 135 / 200 Състояние: Мн. добро
ЕПИЛОГ
Зная, че хората не са еднакви и не могат да се поберат в рамки и шаблони. Всеки е много индивидуален, разностранен, Многолик. Ето защо трудно би се намерил аршин за отмерване на личностните характеристики на всеки от нас.

Поставени в различни ситуации, реагираме специфично и често пъти с поведението си учудваме самите себе си. Въобразяваме си, че имаме изграден характер, неподатлив на промени, че всичко знаем, че всичко ни е ясно. И точно в момента на най-голямата ни сигурност животът ни изпраща изпитание - болест, проблем, конфликт, противоречие, и с интерес наблюдава нашите реакции и решения. И така, в момент на изпитание всеки ще постъпи според собствените си виждания. Какъвто и да е крайният резултат, всеки от нас ще бъде прав според своята жизнена позиция и според опашката, на която се е наредил и чака в този си живот. Едни чакат, наредени за месо, салами и колбаси, други - за ябълки и салата. Не съм си поставила за задача в книгата си да обясня колко са криви едните и колко са прави другите. Излагам просто личното си становище за храненето и житейската си философия, изградена от личния ми опит, усещания и преживявания. Затова и в книгата няма да срещнете рецепти за лечение на отделни заболявания, тъй като такива не съществуват. Няма такова лекарство за здраве, любов, щастие, свобода. Всичко е въпрос на готовността на човека да осъзнава, да се пробужда, да се отваря, да се променя заедно със заобикаля щия го свят. Може би ще ме обвините, че на места тонът ми е остър и нетолерантен, нетърпящ възражение.

Опитайте се с по-мек тон да се отървете от лапите на смъртта, с компромиси към слабостите си да защитите живота си... Може би не съм задоволила вашите изисквания за пълнота на изложението. Но аз не съм се и стремяла да напиша роман или научно-популярно четиво.

Ако съм подразнила някого - моля да не ме съдите строго. Просто ви разказах с удоволствие една история на един човек, преоткрил своята слънчева пътека на здравето, преосмислил живота си намерил част от своите духовни устои, готов да бъде полезен на другите.
април 1997 г.

Милена Врахорити

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Здраве

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.