Бронхит и бронхиална астма

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-8-2017
  •  35

Автор:Ханс Блаха
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:137
Корици:Меки
Година:1989
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 115 / 165 Състояние: Мн. добро
В достъпна форма и съвременна светлина книгата зачч пиши читателя с бронхитите и бронхиалната астма. Разгледани са причините и лечението на тези заболявания. Особено място е отделено на профилактиката. Ре хабилитацията на дишането в домашна обстановки е убедително илюстрирана с достъпни и ефикасни упражненич Книгата е предназначена за широк кръг читатели.
BRONCHITIS- UND ASTMASPRECHSTUNDE BLAHA, HI. Auflage Berlin
Volk und Gesundheit 1984
© VEB Verlag Volk und Gesundheit Berlin, 1984 © Атанас Владимиров Каракашов, преводач, 1989 С/о Jusautor, Sofia

Увод
„Не е достатьчно лекарят да прави всичко, което е по силите му, сам. Болният и околните трябва да се стремят към същата цел."

Хипократ
Малко са заболяванията, като напр, бронхиалната астма и бронхитите, които да изискват толкова много познания и активно съдействие от страна на болния, за да бъдат постигнати по-добри резултати от лечението. Без съмнение е необходимо болният да бъде запознат с причините за заболяването, с взаимовръзката между собственото поведение и болестта, както и с възможностите за лечение. Той трябва да има известни медицински познания, за да може да бъде активен сътрудник на своя лекар.

Предлаганата книга трябва преди всичко да разясни на болния неговата отговорност за собственото му здраве, съответно за оздравяването, както и да му посочи пътищата и възможностите да осъзнае тази отговорност. Както бронхиалната астма, така и хроничният бронхит изискват постоянни грижи и контрол от страна на лекаря. Резултатите от лечението ще бъдат задоволителни само когато болният е действително убеден да сътрудничи, т. е. е готов да направи необходимите изводи за своя начин на живот.

Дългогодишният опит в консултативните ми часове с болни от бронхиална астма, както и многобройните........

Забележка: Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Здраве

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.