Китайският път: Реформи и стабилност

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  1-8-2017
  •  125

Автор:Дън Сяопин
Издателство:ЛиК, София
Страници:209
Корици:Меки
Година:1999
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Китайският път: Реформи и стабилност. Избрано. Дън Сяопин

Събраните в този том беседи и изказвания на Дън Сяопин са преведени по изданията на пекинското “Издателство за чужди езици” “Selected works of DengXiaoping” т.И, 1995 г. и “Избранное” т. III, 1994 г. Преводът е сверен с оригинала на китайски език. Включени са произведения от периода 1978-1992 г. г. - най-важните години за китайската реформа. В някои от тях са направени известни съкращения. Произведения на Дън Сяопин се издават в България за първи път.

От издателството

***
Ако трябва с една дума да определим мисленето на Дън Сяопин, това ще бъде реализъм. Идеологически реализъм. Политически реализъм. Икономически реализъм. Кадрови реализъм. Реализъм в историческите оценки. Реализъм в международните отношения. Реализъм, доведен до философско обобщение и превърнат в личен стил на поведение. Реализъм, който се вписва в едно необичайно за европейският тип мислене възприемане на времето. От една страна за Дън времето е продължаващото сега (и залог за ефективност), от друга - момент от историческата вечност (и залог за перспективност). Той има усет за многомерността на минутата и за краткостта на столетието. Дън изтъква опита на строителите от специалните икономически зони, чиито девиз е "Времето е злато, а ефективността - живот!". Същевременно в неговите оценки исторически прецеденти с вековна давност изглеждат като преживяни от нас (те са части от нашата история), а в неговите прогнози следващите 50 или дори 100 години стават обект на планиране (те са част от нашето бъдеще).

/Из студията на проф. д-р П.  Е. Митев 
Дън Сяопин, китайската революция и китайската реформа/

Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста, с посвещение на първа страница, безплатна доставка над 50.00 лв.Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.