100-те национални туристически обекта. Пътеводител

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  30-7-2017
  •  210

Автор:З. Миланов, И. Кисьов, М. Райчев, С. Костова
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:255
Корици:Твърди
Година:1987
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
100-те национални туристически обекта. Пътеводител. 
Авторски колектив: З. Миланов, И. Кисьов, М. Райчев, С. Костова

ПРЕДГОВОР
На читателите е предоставено преработено и подобрено ново издание на 100-те национални туристически обекта. За трети път любителите на родната природа и приятелите на културно-историческите ни ценности имат възможност, преди да тръгнат по светлите пътища на родината, да научат най-важното и интересното за тези 100 национални обекта — музеи, забележителни архитектурно-строителни паметници, възрожденски къщи, крупни социалистически строежи, природни дадености и др.

И сега тази книга е предназначена за участниците на вече станалото всенародно движение за опознаване на родината и за всички граждани, които обичат и ценят историческото минало и родната природа, които искат да видят мощните социалистически преобразувания в нашата страна.

Читателите всъщност имат една нова книга, различна от досегашните й две издания. В нея са включени 31 нови обекта, към които в последните години се проявява обществен интерес — монументът „Знаме на мира“, Народният дворец на културата „Людмила Живкова“, Националният исторически музей, Самуиловата крепост и др. По-голямата част от материалите за обектите от първите издания са преработени, като по този начин книгата е обогатена с ново съдържание. Осъвременени са справочните данни и снимковият материал. Включени са известен брой допълнителни обекти, които, надяваме се, ще привлекат вашето внимание.

Вярваме, че новото издание на „100-те национални туристически обекта“, както и досегашните две, ще стане постоянен спътник на туристите в техните приятни и полезни маршрути из България.

*****
Новото издание на пътеводителя запознава читателя с всеки от стоте национални туристически обекта, които представят тринадесетвековната история на България и постиженията на социалистическото изграждане на нашата родина. Описани са археологически и културни паметници, места, свързани с борбите на народа ни за свобода, национални строителни обекти. Предлага се кратка информация за изходните пунктове за посещение на всеки обект, възможностите за транспорт, подслон и хранене, за другите забележителности в района. Книгата е богато илюстрирана и е предназначена за широк кръг читатели. Ще представлява специаленчштерес за учители, пионерски и комсомолски ръководители, туристически организатори, екскурзоводи.
Съставителите


Забележка* Здраво книжно тяло, без забележки в текста, безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Пътеводители

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.