Математика за седмокласници, на които предстои конкурсен изпит

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  29-7-2017
  •  197

ПРОДАДЕНА

Автор:К. Коларов, Р. Вичева, П. Дикова
Издателство:Интеграл, Добрич
Страници:171
Корици:Меки
Година:2002
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Математика за седмокласници, на които предстои конкурсен изпит. К. Коларов, Р. Вичева, П. Дикова

Разлиствате книга, която е по-скоро сборник от задачи по математика за седмокласници, отколкото учебник. Предназначена е за ученици, които са усвоили основногпо от материала за VI и VII клас.

Целта ни е да помогнем на всички седмокласници, които се готвят за приемни изпити по математика. Тази книга спестява времето им, необходимо за подбор на подходящи задачи и ги ориентира за характера и степента на трудност в предстоящия конкурс. Старали сме се да спазим принципа за разумната достъпност.

Тук липсват свръхтрудни задачи, обекти на занятията в специализираните школи, но почти ги няма и елементарните примери от учебниците. Всяка тема започва с лаконични бележки, представляващи по-скоро обзорен поглед на ученото в клас, отколкото първо, задълбочено и педагогически издържано въвеждане на нови математически понятия и съждения.

Поне една от даден вид задачи е решена подробно.

Книгата завършва със задачите, които бяха дадени на конкурсните изпити през последните години и три примерни аналогични теми. Предлагаме и решенията на две от изпитните, съобразени с изискванията за писмено оформление на решенията.

Лансираме идеята, че е достатъчно подготовката на седмокласниците за различните приемни изпити да се базира на действащите учебници за VI и VII клас и на това пособие, написано въз основа на изпитания в практиката “Сборник от задачи по математика за седмокласници” ( Интеграл - Добрич, 1990г.).

През учебната 1996/97 год. се въведоха нови учебници за VII клас, чието съдержание е съкратено спрямо учебниците преди тази година. Наложи се да направим адекватни промени и в нашето пособие.

Желаем Ви успех при използването му!
гр. Добрич, XII. 1996г.
Съставителите

Забележка* Здраво книжно тяло, на места е писано с химикал, безплатна доставка над 50.00 лв.Категория › 5.-8. клас

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.