Смърт на кръстопътя Дейл Фурутани

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  26-7-2017
  •  178

Автор:Дейл Фурутани
Издателство:Изток-Запад, София
Страници:208
Корици:Меки
Година:2003
Броя:1
ISBN:9548945533 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
Смърт на кръстопътя. Дейл Фурутани. Серия "Самурайски детективи.

Дейл Фурутани е трето поколение американец от японски произход (сансей). Роден е на 1 декември 1946 г. на Хавайските острови, където през 1896 г. са емигрирали от остров Ошима дядо му и баба му, за да работят в захарните плантации. Той е първият азиатоамериканец, който печели главни награди за детективски романи. Още с първия си роман „Смърт в Малко Токио" (1993) печели наградите „Антъни" и „Макевити" и е сред предложените за „Агата".

Действието се развива в Япония в началото на XVII в., когато 50 000 самураи без господари (ронини) скитат из страната и се прехранват с разбойничество, а преуспяващите търговци харчат безумни средства за разкошен живот и оргии във „веселите квартали". След убийството, на неговия господар и съпругата му за бунт срещу шогуна самураят Мацуяма Кадзе тръгва да изпълни тяхното последно желание - да открие и спаси отвлечената им деветгодишна дъщеря. На ^ръстопътя край планинското селище Судзака той попада на трупа на някакъв търговец, пронизан от стрела. Включен е сред заподозрените и е оставен на свобода под условието да открие истинския убиец.

Фурутани посочва, че се вдъхновява за романите си от филмите на Акира Куросава и това личи в смесицата от прецизно обрисувана реалистична историческа среда и завладяваща фикция, визуална поезия, ужаси, жестокости, изтънчен хумор и красота.

Забележка* Много внимателно прочетена, позахабени корици, безплатна доставка над 50.00 лв.

Категория › Исторически романи

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.