Първа помощ за вашето куче

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  23-7-2017
  •  227

ПРОДАДЕНА

Автор:Мишел Бамбъргър
Издателство:Сампо
Страници:204
Корици:Меки
Година:1993
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Първа помощ за вашето куче. Мишел Бамбъргър / Превод от английски Здравка Славянова.

Увод
Книгата е предназначена за онези собственици на кучета, които искат да знаят как да постъпват при критични обстоятелства. Тя няма за цел да замести ветеринарния лекар, а по-скоро да ви запознае с различните подходи при спешните случаи и с възможностите да се справите сами до намесата на ветеринарния лекар.

Преподавала съм оказване на първа помощ в курсове за стопани на дребни животни, на персонал във ветеринарни клиники и на ветеринарни фелдшери. Тъй като не разполагахме с никаква достатъчно подробна и популярна книга за поведението ни при извънредни ситуации, реших аз да се заема с това.

Настоящият наръчник е продължение на моя курс лекции и в голяма степен съдържа илюстративния материал, използван пред моите студенти за описване на техниките при оказване на първа помощ.

Препоръчвам в началото, вместо да четете само онези пасажи, които на пръв поглед изглеждат по-съществени, да се запознаете с първите две глави. Те дават най-обща представа за подхода, който следва да бъде прилаган при всякакви проблеми със здравето.

В Глава 1 се описват основните животоспасяващи техники.
В Глава 2 - начините за даване на първа помощ при специфични симптоми, които е възможно да откриете при прегледа на кучето.

Типичните спешни случаи са изложени:
В Глава 3. Не чакайте появата им, а предварително прочетете тази глава. Запознайте се със симптомите и начините на действие при различни конкретни случаи, тъй че, ако ви се наложи, да можете да ги усетите навреме и да знаете какво да предприемете. Намесата при рани и счупвания е разгледана:
В Глава 4, където последователно са илюстрирани превръзките за различни части от тялото. 
И накрая:
В Глава 5 ви дава възможност да се запознаете с някои често срещани проблеми и сами да решите как да се справите (отговорите са дадени в Приложение 3).

Забележка* Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано, безплатна доставка над 50.00 лв.
Категория › Домашни любимци

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.