Родното знаме

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  16-7-2017
  •  91

Автор:Жул Верн
Издателство:Народна култура
Страници:171
Корици:Твърди
Година:1971
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 135 / 200 Състояние: Мн. добро
Жюл Верн е от малцината автори, които винаги ще се четат с интерес от младите читатели, пък и не само от тях. Всички, на които все още е скъпа романтиката на младостта, с удоволствие ще се връщат към неговите книги, породили на времето толкова благородни трепети в юношеските им сърца.

Необикновено голямото въображение на този високо талантлив писател и солидните му познания във всички области на науката придават онази широта на погледа, онова творческо дръзновение, с които се отличават неговите произведения. Без преувеличение бихме могли да кажем, че Жюл Верн с гениално прозрение е предрекъл много от по-сетнешните постижения на науката.

И в този си роман писателят с изумителна далновидност говори за подводница, движена с електричество, източник на което са специални батерии — днес електричеството все повече се превръща в основната енергия във всички области на техниката; взривното вещество, което един от главните му герои е открил, би могло, по думите му, да разбие на късове самото земно кълбо — не е ли това предвестник на ядрената експлозия? Самоизтласкващите се снаряди на изобретателя Рош са основани на същия принцип, на който са изградени и съвременните ракети! Друг негов герой е измислил начин за превръщане на морската вода в питейна — един проблем, който с все по-голяма настойчивост се поставя пред човечеството. . .

И най-сетне «Родното знаме» е роман, който ще намери отзвук в душата на всеки младеж с дълбокото си чувство за хуманност и най-светъл патриотизъм.

Забележка: Здраво книжно тяло. Без забележки в текста.

Категория › Приключения

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.