Аналитична геометрия

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  16-7-2017
  •  230

Автор:А. Матеев
Издателство:Наука и изкуство
Страници:221
Корици:Твърди
Година:1963
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 160 / 225 Състояние: Мн. Добро
Аналитична геометрия - Алипи Матеев.

Забележка* Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано, позахабени корици, безплатна доставка над 50.00 лв.

**********
В учебника са разгледани системно основните въпроси на аналитичната геометрия: вектори, уравнения на права в равнината и в пространството, уравнения на равнина в пространството, уравнения на кривите линии и повърхнините от втора степен, представени в декартови координати, и др.

Учебникът е предназначен за студентите по физика при Софийския университет, но той може да служи на всеки, който би искал да изучи основните въпроси на аналитичната геометрия.

*********
ПРЕДГОВОР

Настоящият учебник по аналитична геометрия е предназначен за студентите по физика (от двата профила) в Софийския държавен университет. В него са включени лекциите, които авторът чете на тези студенти през последните десет години. Основното съдържание на учебника се отнася до тримерното евклидово пространство. В учебника е изложен класически материал, който обикновено се съдържа в учебниците от този род. От векторната алгебра е взето само необходимото за излагане на предвидените въпроси. Разбира се, в изложението се използуват редица факти, известни от училищния курс по геометрия, и познанията на студентите по висша алгебра. В учебника са включени и редица въпроси, които студентът по физика ще срещне в други дисциплини, като математични методи във физиката, теоретична физика астрономия и др.

Авторът
Категория › Математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.