Марките на любовта. Бъдещето отвъд търговските марки

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  15-7-2017
  •  290

ПРОДАДЕНА

Автор:Кевин Робъртс
Издателство:Фокус
Страници:220
Корици:Твърди
Година:2004
Броя:1
ISBN:9789547830252 Тегло (гр.): 910 Формат: 205 / 255 Състояние: Мн. Добро
Съдържание

ПРЕДГОВОР ОТ А. ДЖ. ЛАФЛИ ГЛАВА ПЪРВА: ПРЕДИЗВИКАЙ МЕ!

Ето какво научих от петте различни бранша, за които работих: Винаги се обграждай с играчи, които те вдъхновяват. Стъпвай вляво, когато другите стъпват вдясно. Излизай от офиса и се смесвай с хората на улицата. Живей на ръба. Няма невъзможни неща.

ГЛАВА ВТОРА: ВРЕМЕТО ПРОМЕНЯ ВСИЧКО

Пътят от продукт до запазена марка, от запазена марка до търговска. Защо търговските марки се изчерпват, когато се сблъскат с икономиката на вниманието.

ГЛАВА ТРЕТА: ЕМОЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ

Защо смятам, че емоционалните връзки могат да променят търговските марки. Ако прекарвате днитё си, анализирайки данни, прочетете много внимателно тази глава. Два пъти.

ПРОЗРЕНИЯ: Морис Леви, Publicis Groupe

ГЛАВА ЧЕТВЪРТА: ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕШ, Е ЛЮБОВ

За да изведете търговските марки на следващото ниво, зависите от една петбуквена дума „Л-Ю-Б-О-В“ ПРОЗРЕНИЯ Шон Фицпатрик, спортист, Тим Сандърс, Yahoo

ГЛАВА ПЕТА: ПОКАЖИ МАЛКО УВАЖЕНИЕ

Любовта ще промени начина, по който вършим своята работа, но само ако има и уважение.

Без уважение няма любов. Да отпразнуваме постигнатото, благодарение на уважението.

ГЛАВА ШЕСТА: ЛЮБОВТА Е НАВСЯКЪДЕ

Добре, как се изгражда вярност отвъд разума?

ПРОЗРЕНИЯ: Алън Уебър, списание Fast Company

ГЛАВА СЕДМА: КРАСИВА МАНИЯ

И така, какво представляват марките на любовта? Те предизвикват вярност, на пръв поглед безпричинна, благодарение на неразривната си връзка със загадъчността, чувствеността и близостта. Ето и първите идеи как да ги накарате да работят.

ПРОЗРЕНИЯ: Джим Стенгьл, Procter & Gamble

ГЛАВА ОСМА: ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ, Е ДА МЕЧТАЯ

Да разберем как загадката може да промени взаимоотношенията с потребителите.

Велики истории, митични образи, минало, настояще и бъдеще в едно, мечти и вдъхновения. Вдъхновете се от идеите и действията на великите създатели на загадки. ПРОЗРЕНИЯ: Дан Стопър, Putumayo World Music, Сесилия Дийн, списание Visionaire,

Морис Леви, Publicis Groupe, Шон Ландърс, художник

ГЛАВА ДЕВЕТА: ЧОВЕШКОТО ДОКОСВАНЕ
Петте сетива: зрение, слух, обоняние, допир и вкус превръщат марките на любовта в част от реалния свят. Как тези сетива ни движат, показват водещи специалисти. ПРОЗРЕНИЯ: Дан Стопър, Putumayo World Music, Масао Иноуе, Toyota, Алън Уебър, списание Fast Company

ГЛАВА ДЕСЕТА: БЛИЗО ДО ТЕБ

Близостта е предизвикателството на нашето време. Тя изисква време и истински чувства, а те все не стигат. Вижте как браншове, които прекрасно разбират какво означава близост, могат да предизвикат съпричастност, обвързване и страст. ПРОЗРЕНИЯ: Клер Хамил, Nike Goddess

ГЛАВА ЕДИНАДЕСЕТА: ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ

Първата стъпка е оста „любов-уважение“. Осъзнавайки къде сте днес, ще разберете къде искате да бъдете утре. Kodak доказват как използването на оста „любов-уважение“ вдъхва нов живот на пазара на младите хора.

ПРОЗРЕНИЯ: Ерик Лент, Kodak

ГЛАВА ДВАНАДЕСЕТА: СЕГА ВИЖДАМ ЯСНО

Преоткриването на изследването. Изследване и вслушване - ново силно доказателство, че марките на любовта са онова, което има значение за потребителите.

ПРОЗРЕНИЯ: Малкълм Гладуел, писател, Питър Купър, QualiQuant International,

Джим Стингьл, Procter & Gamble, Масао Иноуе, Toyota, Клер Хамил, Nike Goddess

ГЛАВА ТРИНАДЕСЕТА: ЩЕ ПОСЛЕДВАМ СЛЪНЦЕТО

Потребителят, който може да те вдъхнови, няма цена. Хората на Saatchi & Saatchi споделят своите най-вдъхновяващи истории с потребители. Разкажете ми своята -www.lovemarks.coin.

ПРОЗРЕНИЯ: Тим Сандърс, Yahoo, Малкълм Гладуел, писател

ГЛАВА ЧЕТИРИНАДЕСЕТА: ПАДАЩА ГРЪМОТЕВИЦА

Марките на любовта в действие. Истории с действителни клиенти: Olay, Brahma, Lexus, Cheerios, Tide, които показват силата на загадката, чувствеността и близостта.

ГЛАВА ПЕТНАДЕСЕТА: ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕ СВЕТЪТ ДНЕС?

Ролята на бизнеса е да направи света по-добро място за всеки.

Целта на всеки бизнес трябва да бъде създаване на марка на любовта.

Приемете предизвикателството.

ПРОЗРЕНИЯ: Сандра Доусън, Кеймбридж, Алън Уебър, списание Fast Company, д-р Арно Пензиас, носител на Нобелова награда, Боб Ишърууд, Saatchi & Saatchi
ИНДЕКС ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЗАГЛАВИЯ

Кевин Робъртс не само че оглавява успешно световноизвестната компания за идеи Saatchi & Saatchi ( над 7000 души служители в 82 страни ), но е и автор на красивата и смела книга: “Марките на любовта - бъдещето отвъд търговските марки”. Тя е красива, защото наистина всяка отделна страница от нея има “своя визуален пулс”, а е смела достатъчно, за да отрече досегашните истини и да се взре убедително в бъдещето на търговските марки. “Вярата ми, че емоционалните връзки са жизненоважни за бъдещето, съюзена с мантрата на Saatchi & Saatchi – “няма невъзможни неща”, отприщиха невероятна сила – марките на любовта...” Да, именно любовта е разковничето, златното зрънце, което преобразява строгия и суров свят на икономически отношения. 
Робъртс, човек, който не обича да се застоява в офиса, добре познава душата на потребителите. 

Важният въпрос, според него, е кое предизвиква вярност отвъд разумните доводи. Как се предизвиква ответност, която не е ограничена от времето и пространството. Темпераментно, но и убедително авторът разгръща своята теория, която по смайващ начин е подкрепена от световната практика. Той има своята методология и спечелва читателя с рационални аргументи за силата на емоционалните импулси... ”Поетика на рекламата” – така може да бъде наречена тази книга, а катарзисът ще бъде за хората от двете страни – и за “вдъхновяващите потребители”, и за вдъхновените личности в бизнеса, които не се борят за лесни резултати, а за трайни отношения. 

Издателство “Фокус” счита, че тази книга е лукс, който може да си позволите... Сред другите бизнес книги на пазара тя изглежда различно, но който иска да изпреварва времето ще оцени авангардното й послание!

Забележка* Здраво книжно тяло, без подчертавания в текста.
Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.