Варианти за писмена проверка по български език за 3. клас

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  12-7-2017
  •  274

Автор:М. Цветанова, Н. Кръстева, Е. Сергеева, М. Стефанова
Издателство:Слово, Велико Търново
Страници:78
Корици:Меки
Година:2004
Броя:1
ISBN:9789544398026 Тегло (гр.): Формат: 205 / 265 Състояние: Добро
ПРЕДГОВОР
Учебното помагало „Варианти за писмена проверка по българени език за 3. клас“ е част от учебния комплект по български език и литература за трети клас. Напълно съответства на новата учебна програма, публикувана във в. „Аз-Буки“, бр. 19, 2003 г.

Проверките съдържат въпроси и задачи, отразяващи акцентите на учебния материал, поради което успешно могат да се използват за диагностициране на учебните резултати на всеки ученик в началото и в края на учебната година, както и текущите постижения.

Разработени са осем проверки, всяка от които в три варианта.

Първият вариант на всяка проверка съдържа диктовки и езикови задачи за самостоятелно изпълнение по групи. Вторият вариант включва текстове за редактиране и тестови задачи, а третият вариант е изграден изцяло от въпроси, верният отговор на които е един от подадените четири възможни. Времето за изпълнение е един учебен час.

Вариантите за проверка на знанията и уменията по български език в трети клас са предназначени за персонална работа на всяко дете в часа. За целта те са обособени на отделни работни листове, които могат да се отрежат и извадят от сборника. Всеки учител диференцира използването на учебното помагало в зависимост от нивото на подготвеност на учениците си.

Работните листове могат да се използват от учениците и за самоподготовка, както и за самоконтрол и самооценка.

От авторите

Първи вариант, проверка 1 е попълнен с химикал, другите са непопълвани.
Категория › 1.-4. клас

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.