Сезоните и реката

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  11-7-2017
  •  162

Автор:Христо Осоговски
Издателство:Факел, София
Страници:246
Корици:Меки
Година:2013
Броя:1
ISBN:9789544112028 Тегло (гр.): 250 Формат: 130 / 200 Състояние: Отлично
Христо ОсогоВски е популярно име 6 писателските среди, макар и Вече позабравено. По-известните му книги са „Живи семена". „Земя под два балкана“, „Смешен плач“, „Нежни тайни“, „Подир облаците на дъжда“, политическа сатира „Нема лаба’о“, „Слънцелу-ния“, „Между две небеса“, „Молитви за обич“, „Сказания“, „Каменно огнище“.

Писателят е роден през 1932 г. в с. Слокощица, Кюстендилско. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на независимите български писатели. Пише стихове, сатира и проза. Печелил е множество регионални и национални поетични конкурси.

Романът му „Сезоните и реката“ обобщава не само житейските му натрупвания, но е и сполучлив художествен опит да разкаже част от историята на България през синапеното зърно на живота в едно българско селце, в които се отразява Големия свят и големите му проблеми.

Осоговски пише с благината на класическия сказ, не е изкушен от експерименти и новаторство, но залага на живите картини от минало, за което вече малцина пишат и си спомнят.

Писателят е от онова поколение творци, които винаги са предпочитали да живеят далеч от столицата, далеч от суетата на писателските кафенета, да обитават края на света, но да дишат и да пишат свободно. За бай Христо това е родното му Склокони-ца, неговото малко Макондо, населено с малките хора, над чиито глави прелитат епични епохи, понякога стоварващи се с цялата си тежест върху простосмъртните им души.

Румен Леонидов

**************
Христо Осоговски е популярно име в писателските среди, макар и вече позабравено. По-известните му книги са "Живи семена", "Земя под два балкана", "Смешен плач", "Нежни тайни", политическата сатира "Нема лаба'о", "Слънцелуния", "Между две небеса".

Романът му "Сезоните и реката" обобщава не само житейските му натрупвания, но е и сполучлив художествен опит да разкаже част от историята на България през синапеното зърно на живота в едно българско селце, в което се отразява Големия свят и големите му проблеми.

Осоговски пише с благината на класическия сказ, не е изкушен от експерименти и новаторство, но залага на живите картини от минало, за което вече малцина пишат и си спомнят.

Книгата е нова, нечетена и неизползвана, коричната цена е 10.00 лв. в момента е намалена  с 20 % на 8.00 лв. - Промоция.
Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.