Бебето на Розмари

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  4-7-2017
  •  266

ПРОДАДЕНА

Автор:Айра Левин
Издателство:Ирис
Страници:224
Корици:Меки
Година:1992
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): 225 Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. добро
Айра Левин е роден в Ню Йорк през 1929 г. Възпитаник на Ню Йоркския университет. Първият му роман „Предсмъртна целувка“ излиза през 1952 г. и оттогава непрекъснато бива преиздаван. Следва „БЕБЕТО НА РОЗМАРИ“, който е филмиран от режисьора Роман Полански. Изпълнители на главните роли са Миа Фароу и Джон Касаветис. Други негови романи, познати на българския читател са „Момчетата от Бразилия“ и „Този прекрасен ден“. Айра Левин е автор и на пиеси, разкази и текстове на песни. Живее в Ню Йорк и има трима сина.


Айра Левин е един от малкото живи класици на интелигентния и изтънчен хорър. Двукратен носител е на наградата „Едгар Алан По", на приза за най-добър хорър писател на Американската литературна гилдия, а също и на отличието за цялостно творчество на името на Брам Стокър.

От тъмното минало на човечеството извира сатанински ужас… Тази страховита история ще ви грабне и ще ви накара да настръхнете.
Питър Гросвенър „Дейли Експрес“

Ужасяваща книга… Не зная друга, в която страхът от неизвестното зло да поразява с по-голяма сила.
Вайълет Грант „Дейли Телеграф“

Потресаваща и завладяваща история, от която буквално настръхват косите.
Морис Прайър „Спектейтър“

Дяволски хубава… Развръзката е толкова зловеща, че ме накара да се изпотя.
Питър Филипс „Сън“

Книга, която не мога да забравя и щом помисля за нея, сърцето ми се свива. Кълна се, че „Бебето на Розмари“ е най-затрогващата история, която съм чел.
Кенет Олсъп

Прекрасна и мрачна история за съвременния демонизъм, която кара читателя да повярва в невероятното. Аз й повярвах и останах очарован.
Труман Капоти


Категория › Ужаси

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.