Екзекуторът

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  2-7-2017
  •  181

Автор:Стефан Кисьов
Издателство:Жанет - 45, Пловдив
Страници:108
Корици:Меки
Година:2001
Броя:1
ISBN:9544911634 Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. добро

Стефан Кисьов е роден на 30.04.1963 в Стара Загора, където завършва средното си образование в местната френска гимназия. Работил е като електромонтьор, администратор в хотел по Черноморието, сценичен работник в Старозагорската опера. Учил е в Пловдивския и Софийския университети и Сорбоната в Париж, бил е журналист на свободна практика в няколко столични вестника. Автор е на 50-60 разказа, на романите "Джубокс", "Никъде нищо", "Не будете сомнамбула" и "Твоето име е жена".

След смущаващата откровеност в "Твоето име е жена" пълното издание на наградения роман "Екзекуторът" показва таланта на автора в нова светлина - този път Стефан Кисьов е разгърнат, директен, нелогичен, но точно за това интригуващ и провокиращ.

Екзекуторът е роман-въртележка за болезнената истина на един човешки живот, граничеща с абсурда.

Израснал в цирк "Добрич", Стефан Гащев от малък мечтае да направи Големия фокус, с който ще учуди целия свят. Съдбата обаче има други планове за него и поставя на пътя му централния софийски затвор, Байконур, Рим и Великденските острови. В странстването си по целия свят и дори извън него космонавтът, фокусник и убиец Гащев опитва да разгадае тайните и езика на човешката душа.

"Подобно на тайнствения език Кохао Ронго-Ронго и езикът на човешката душа все още не може да бъда разбран. Психолози, философи, политици, музиканти, художници, певци, писатели и всякакви артисти напразно се мъчат да разгадаят този странен език. И също както статуите Маои се взират от скалистия бряг на остров Пасха към необятните хоризонти на океана, така и ние хората сме вперили поглед в необяснимите неща от живота си.

И не можем да разчетем дори собствените си мисли."


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.