Кратък курс по ЛААГ

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  23-6-2017
  •  129

Автор:Любомир Петрушев
Издателство:ТУ-София
Страници:194
Корици:Меки
Година:1991
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
ПРЕДГОВОР
Този учебник съдържа основната част от материала по Линейна алгебра и аналитична геометрия, предвиден за студентите от I курс на Техническия университет София — всичко, което практически може да се предаде при съществуващия хорариум. Целта е да се окаже помощ на студенти и преподаватели при оскъдицата на книжения пазар. Разбира се, всяка книга може да допълни, но не и да замести непосредствения контакт между студента и преподавателя.

Учебникът е предназначен за редовни и задочни студенти от всички специалности на Техническия университет. Той ще бъде полезен и на онези, които желаят да опреснят знанията си в областта на линейната алгебра и на аналитичната геометрия. Препоръчвам да бъдат разгледани внимателно примерите, макар и малко на брой.

Приятно ми е да изкажа благодарност на рецензентите доц. ктн. Б. Доневски и доц. кмн. Я. Арнаудов за тяхната добросъвестност и висок професионализъм, проявени в цялостното им критично отношение към предлаганото издание. Все пак трудно ми е да повярвам, че такова експресно издание е освободено от грешки, за които, естествено, нося лична отговорност.

Изказвам благодарност и на екипите, ръководени от г.г. Горов и Ненов за усърдния труд по своевременното издаване на ръкописа.

София, февруари, 1991 г. Авторът

Забележка* Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано.
Категория › Математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.