Фамилна енциклопедия Larousse. Том 9: Техника и медии. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  12-5-2017
  •  227

Автор:Колектив
Издателство:Icon
Страници:225
Корици:Твърди
Година:2003
Броя:1
ISBN:9548517361 Тегло (гр.): 720 Формат: 175 / 245 Състояние: Мн. добро
Настоящето издание включва два основни раздела – техника и медии.

ТЕХНИКА

Целта на този раздел от "Фамилна енциклопедия" е да даде един обобщен поглед върху обширния свят на съвременната техника, която променя нашия свят наравно с научните идеи. За разлика от раздела "Открития и изобретения", който проследява развитието на технологиите във времето, тук гледната точка е много по-съвременна. Представянето на машините и съоръженията в областта на енергетиката, производство на индустриални и селскостопански продукти, осъществяването на материален и нематериален пренос (съответно транспорт, информатика и телекомуникации), както и научният инструментариум е в сравнително по-скорошен етап от тяхното развитие.

В този раздел основна роля играят илюстрациите, които позволяват да се "видят" устройствата на машините, съоръженията и инсталациите. Текстът и принципните схеми описват действието и устройството на най-използваните машини, двигатели и уреди.

МЕДИИ

Комуникациите представляват различни форми на взаимодействие: от обмяната на идеи по време на разговор до дистанционните социални контакти между индивиди, свързани с един и същ информационен източник. В раздела "Медии" на "Фамилна енциклопедия" са представени основите на комуникацията, които простират влиянието си върху масовата публика - т.е. масмедиите. Това са пресата, радиото, телевизията и киното, което е и обект на отделен раздел. В настоящия раздел от "Фамилна енциклопедия" е представен и един особен вид източник на информация, за който специалистите твърдят, че отдавна е намерил място в комуникацията - става въпрос за рекламата.

Категория:     Енциклопедии и справочници
Издателство:     Icon
Година:     2003
Cтраници:     225
Налични бройки:     1
Език:     Български
Формат:     175/245
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
ISBN:     9548517361
Тегло:     720 грама

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.