Съвременна българска енциклопедия. Том 1. А - Данчов. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-5-2017
  •  114

Автор:Колектив
Издателство:Елпис, Феникс
Страници:688
Корици:Твърди
Година:1993
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): 960 Формат: 170 / 245 Състояние: Мн. добро
Уважаеми читатели,
Пред Вас е първият том на четиритомната съвременна българска енциклопедия. Тя е създадена върху богата традиция от енциклопедии: Българска енциклопедия на братя ДанчоВи, Енциклопедичен речник на Брок-хауз - Ефрон, Енциклопедия Гранат, Хронологична енциклопедия на света на Елпис, но най-вече В резултат на усилията на младия колектив "Елпис”. Енциклопедията ВключВа статии за култура, митология, религии, изобразително, музикално и архитектурно изкустВо, кино, поп-, рок-, фънк-, и джаз музика, класическа музика, литература, философия, химия, физика, механика, астрономия, антропология, Военно дело, телеВизия и спорт, както и биографии на сВетоВни и български дейци В разВитието им, като обхВаща периода до края на 1993 г.

Амбициите на издатели и автори са да създадат общодостъпна информация, осВободена от политически и лични пристрастия, с което да са Ви от полза. Азбучният характер на енциклопедията позВоляВа близкото съжителство на творци от различни епохи, но ние умишлено сме наблегнали ча съвременността, имайки предВид, че читателят е запознат с фототип-ните издания на "ДанчоВата" и "Брокхауз" енциклопедии, които издадохме и които Визират края на XIX и началото на XX Век.

ПредВиждаме издаВането на останалите три тома да се осъществи до месец април 1994 г.(том II през януари 1994, том 111 през февруари и том IV 3 началото на април, 1994 г.).

Категория:     Енциклопедии и справочници
Издателство:     Елпис, Феникс
Година:     1993
Cтраници:     688
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      170/245/35 мм
Тегло:     960 грама
Ключови думи:      съвременна българска енциклопедия, книги на Елпис, Феникс, джаз музика, класическа музика, литература, философия, химия, физика, механика, астрономия, антропология, Военно дело, телевизия и спорт, както и биографии на световни и български дейци

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.