Немският правопис. Цветана Хесапчиева-Малешкова

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  7-5-2017
  •  175

Автор:Цветана Хесапчиева-Малешкова
Издателство:Наука и изкуство
Страници:134
Корици:Меки
Година:1987
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Отлично
Трето издание.

Авторката разглежда основните проблеми не немския правопис, свързани с овладяването му от българи: писането на главна я малка начална буки, слятот» и разделеното,писане на думите, правописа на собствени имена, числа и цифри, дати, правилата за пренасяне на думите, различни съкращения и правилата за поставяне на препинателните знаци.

Книгата е предназначена за ученици, студенти, учители и всички, които изучават и ползват немски език.

ПРЕДГОВОР
Овладяването на един език включва в себе си не само умението да се говори,но ида се пише правилно, т. е спазването и на правописните норми, установени в дадения език.

Настоящата книга има за цел да запознае служещите и с немски език в нашата страна с нормите на сегашния немски правопис и с това да ги улесни в овладяването на немската писмена реч.

Разгледани са всички въпроси, свързани с немския правопис: правописът на гласните и съгласните, писането на главна и малка начална буква, слятото и разделното писане на думите, правописът, на собствени имена, числа и цифри, дати, съединителна чертица, апостроф, правилата за пренасяне на думите, различните съкращения и правилата за поставяне на препинателни знаци.

При разработката сме изхождали от това, което се чува, и как то следва да бъде написано.

Търсена е най-сбитата, стегната и ясна формулировка на правилата, коиго са богато илюстрирани с примери. При подбора на примерите сме се старали да включим най-употребяваните думи от дадената категория и с това да компенсираме липсата на азбучен указател към пособието. Стремили сме се също да обхванем различните варианти на даден случай (това се отнася най-вече до правилата за препинателните знаци), така че читателят при правене на справки да може да намери своя неясен случай или да го идентифицира с някой от посочените разновиднн примери и да получи търсения отговор.

Категория:     Речници, разговорници, граматики
Издателство:     Наука и изкуство
Година:     1987
Cтраници:     134
Забележка:     Неизползвана книга.
Налични бройки:     1
Език:     Български и немски
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      140/200/0 мм
Ключови думи:      немска граматика, немски език, немска фонетика, deutsch

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.