Радиотехнически терминологичен речник. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  2-5-2017
  •  238

ПРОДАДЕНА

Автор:Колектив
Издателство:Техника
Страници:341
Корици:Твърди
Година:1984
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 210 Състояние: Отлично
ПРЕДГОВОР

Настоящият радиотехнически терминологичен речник е съставен от преподавателски колектив при катедра Радиотехника — ВМЕИ „В- И. Ленин“ — София. Той представлява първи опит в нашата страна да се създаде радиотехнически речник с определения на термините. С него се запълва една празнина в нашата радиотехническа литература.

Речникът съдържа 2020 термина и понятия плюс 265 синонима от различните раздели на радиотехниката. Съставен е от значителен брой преподаватели, всеки от които е дългогодишен специалист в определена област на радиотехниката.

При съставянето на речника бяха преодолени много трудности, свързани с различните наименования и тълкувания на отделни термини в чуждестранната и по-специално в българската радиотехническа литература. Бяха отстранени неправилните наименования и изрази, добили популярност в говоримия, а също и в писмения български радиотехнически език.

Основната цел на речника е да даде в сбита форма обяснение на най-важните и основните понятия и термини от различните раздели на радиотехниката. Едновременно с постигането на тази цел той ще допринесе и за уточняването, уеднаквяването и утвърждаването на много понятия и термини от българската радиотехническа литература.

Приложеният списък на литература има за цел да помогне на интересуващия се читател да се запознае с по-важните литературни източници за различните раздели на радиотехниката и при желание да Обогати познанията си върху отделни радиотехнически термини и въпроси.

Категория:     Речници, разговорници, граматики
Издателство:     Техника
Година:     1984
Cтраници:     341
Забележка:     Неизползвана книга.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      145/210/0 мм
Ключови думи:      техническа литература, технически термини, електроника

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.