Руско-български речник по захарна промишленост. Около 8 000 термина. Сергей Иванов, Христофор Мичев

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  29-4-2017
  •  306

Автор:Сергей Иванов, Христофор Мичев
Издателство:Техника
Страници:166
Корици:Твърди
Година:1978
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 155 / 210 Състояние: Мн. добро
ПРЕДГОВОР
Между страните-членки на СИВ от година на година все по-широко се развиват научно-техническите връзки и обмяната на опит в областта на захарната промишленост. Затова консултацията на специалистите от страните-членки на СИВ по координация на научно-изследователските работи в този отрасъл на хранителната промишленост, състояла се през 1969 г. в Будапеща, прие следната препоръка:

„Като се отчита разширяването и задълбочаването на научно-изследователските връзки между страните-членки на СИВ, специалистите от редица страни-членки на СИВ, смятат за важно в близките години издаването на двуезични и многоезични речници с термини по захарната промишленост.

„Руско-българският речник по захарна промишленост“ е подготвен за издаване в отговор на тази препоръка. Той е съвместен труд на специалисти от двете страни с използуване опита по уточняване на отрасловата терминология на редица страни, тъй като научните основи на терминологията са единни за всички езици.

Необходимостта от такъв речник у нас се чувствуваше отдавна, тъй като българските специалисти от захарната промишленост широко използуват отрасловата литература на руски език, принадлежащ заедно с българския език към родствената група на славянските езици.

Настоящият речник се издава за пръв път и затова в него може би са допуснати неточности или неясноти. Молим, критичните бележки и пожелания за подобряване на речника да се изпращат на адрес Държавно издателство „Техника“

Автори: проф. д-р на техн. науки С. 3. Иванов, заел. деятел на науката и техниката на РСФСР, ст. н. с. к. т. н. инж. X. И. Мичев

Категория:     Речници, разговорници, граматики
Издателство:     Техника
Година:     1978
Cтраници:     166
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български и руски
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      155/210/0 мм
Ключови думи:      Руско-български речник по захарна промишленост

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.