Речник на най-употребяваните думи в съвременния английски език от CNN. Атанас Сейков

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  24-4-2017
  •  141

Автор:Атанас Сейков
Издателство:Български писател
Страници:318
Корици:Меки
Година:1997
Броя:1
ISBN:954-443-232-9 Тегло (гр.): Формат: 140 / 215 Състояние: Мн. добро
Периодът на търсения и ловуване си остава между най-емоционалните. Избягват се и рискове на посредничество, в случай че част от програмите се превеждат. По АПЕР в информацията може да се направи и социологическо проучване (както навремето по АПЕР в космонавтиката се съдеше за елементарната техническа мисъл у нас). Езикът на CNN има международен характер. Той е на работещите в телевизионния канал и на интервюираните от всички страни на планетата, които произнасят думите различно. Това изисква намиране на приблизително точен подход: фонетичният израз е съобразен с най-новото в съвременния английски език.

Второто допълнено издание се налага поради изчерпване на речника. Хората бързо го откриха и разбраха, че им е необходим. Българските думи вече са обогатени с ударения, което помага на говорещите английския език по света да изучават и български. Престижната институция - Библиотеката на Конгреса на Съединените американски щати във Вашингтон - уважи автора заради труда му в лексикографията и го нарече доктор.

Съставителят на речника (това можете да бъдете вие!) прилича на аристократ, след време. Разполага се срещу телевизора. Гледа. Слуша. И информира околните, които го наблюдават с възхищение. Той научава какво става по планетата направо от източника. „Разговаря“ с държавни глави.

Един писател пътешественик предлага на сънародниците си свой речник, за да бъде усвоен. И продължен. Той се ръководи от стремеж за приближаване на културите - идея, популярна у нас в началото на века. И после позабравена.

АВТОРЪТ

Категория:     Речници, разговорници, граматики
Издателство:     Български писател
Година:     1997
Cтраници:     318
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста. С посвещение.
Налични бройки:     1
Език:     Български и английски
Град на издаване:     София
Корици:     меки
ISBN:     954-443-232-9
Размери:      140/215/0 мм
Ключови думи:      интересни речници

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.