Математически справочник. С формули, графики, таблици и чертежи по елементарна математика, дискретна математика, статика и аналитична геометрия в равн

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  18-4-2017
  •  269

ПРОДАДЕНА

Автор:Боряна Милкоева
Издателство:Вега 74
Страници:157
Корици:Меки
Година:6.г.
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
Основната цел на книгата "Математически справочник" е да представи на учениците, кандидатстващи в езикови, математически гимназии и техникуми, на зрелостниците и на кандидат-студентите по-пълна информация за математическите понятия, формули, графики, аксиоми, теореми, чертежи и таблици.

Предназначението на справочника е да подпомогне учащите се, явяващи се на изпити, конкурси и олимпиади по математика - да повиши знанията им, за да могат свободно да изразяват своите логически идеи и замисъл при решаване на математическите задачи и най-добре да реализират индивидуалните си възможности и способности за постигане на желания успех.

Книгата е написана съобразно с най-новите, одобрени от МОН учебни програми и учебници по тази дисциплина, изучавана в 12-класното образование на българските училища и представя в кратка и най-достъпна форма класическите области в еленентарната математика - алгебра и геометрия. В първите глави ’’Въведение в аритметиката и алгебрата ” и ”Мерни единици. Въведение в геометрията ” е подреден основният курс по математика по класове — от 1-ви до 8-ми клас, а след това са разгледани всички, изучавани в средното образование елементарни функции, уравнения и неравенства с графичните им изображения и всички изучавани геометрични фигури с техните основни свойства. Материалът е систематизиран според естествената логическа последователност на математическите определения, формули, аксиоми и теореми, т.е. от елементарното - към по-сложното. Съдържанието на справочника е обогатено, като са включени “Дискретна математика ”, ’’Статистика ” и "Аполитична геометрия в равнината”, за да се задоволят всички ученици, които се нуждаят от основни или по - задълбочени знания. Направени са допълнения и за явяващите се кандидати за тестовете SAT lu SAT II по математика, така че информацията припокрива и целия гимназиален материал, преподаван в нашата страна и в чужбина.

Настоящият справочник ще улесни, стимулира, обогати и повиши интереса и интелигентността по математика на читателите, които ще добият ново самочувствие и увереност за постигане на отличен успех при явяване на изпити и конкурси.

Изказвам своята искрена признателност на рецензентите доц. д-р Й. Кучинов, г-н В. Величков и г-н П. Недевски за ценните им компетентни препоръки, съвети и забележки с цел подобрение и усъвършенстване на съдържанието на книгата.

Благодарение на всеотдайната, квалифицирана помощ, настойчивост и насърчение на издателя инж. Стоян Беев, книгата е обновена, допълнена и разпространена в цялата страна, за да достигне до учениците, които ще имат най-голяма полза от нея. Математиката ще стане за учащите се лесна, достъпна и приятна наука, и те ще решават успешно всички видове задачи с радост и удововолствие.
От автора

Категория:     Математика
Издателство:     Вега 74
Година:     б.г.
Cтраници:     157
Забележка:     Здраво книжно тяло, без подчертавания в текста, незначителни следи от намокряне с вода.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      140/200/0 мм
Ключови думи:      математически справочник, математически формули
Категория › Математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.