Сборник от задачи по дескриптивна геометрия. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  17-4-2017
  •  200

Автор:Колектив
Издателство:Техника
Страници:225
Корици:Меки
Година:1973
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Добро
В СБОРНИКА ОТ ЗАДАЧИ ПО ДЕСКРИПТИВНА ГЕОМЕТРИЯ са дадени задачи от монжова проекция и аксонометрия. Те са разпределени в две части. В първата са задачите от монжова проекция, групирани в пет глави, а във втора-та задачите от аксонометрия, групирани в две глави. Дадени са решенията на значителен брой типови задачи, както и кратки упътвания за решаването на по-трудните задачи.

Той е предназначен за студентите от ВМЕИ "Ленин" - София, и сродните му институти в страната.

ПРЕДГОВОР
Задачите в настоящия сборник са подбирани, съставяни и прерабо т вани от преподавателския колектив по ДЕСКРИПТИВНА ГЕОМЕТРИЯ* при ВМЕИ "ЛЕНИН“ — София. Значителен брой от тях са разпространявани като курсови задачи и задачи за самоподготовка на задочници и редовни студенти. През 1965 г. излезе на редовен печат в печатната база на института пробно издание на всички събрани дотогава задачи в "Сборник по дескриптивна геометрия“ под редакцията на Георги Петров. В продължение на 6—7 години оттогава колективът разработи задачите на семинарни упражнения, курсови задания и изпити, като отстрани и коригира неподходящите и ги замести с нови. Ние сме далеч от мисълта, че всичко нередно в задачите е видяно и отстранено от нас и ще бъдем особено благодарни, ако ползуващите сборника ни посочат забелязаните от тях негови слабости.

Издирването, проверяването, систематизирането и подреждането на задачите по различните глави на сборника се извърши от следните членове на колектива: за гл. I—Л. Петров и Д. Трашлиев; за гл. II — Хр. Григоров, Ст. Моллов и Н. Янински; за гл. III—Ст. Моллов и Хр. Григоров; за гл. IV—С. Димитров и Г. Стоев; за гл. V—В. Илиева, О. Райчева и М. Апостолова, и за гл. VI—А. Сярова и Д. Млъчкова.

Общите методични указания към различните раздели, както и решенията и упътванията на отделните задачи, написа Сл. Георгиев.

Колективът изказва благодарност на др. В. Христова за оказаната от нея помощ при оформяването на чертежите на решените задачи в сборника.

От авторския колектив

Категория:     Математика
Издателство:     Техника
Година:     1973
Cтраници:     225
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително релефни корици.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      140/200/0 мм
Ключови думи:      дескриптивна геометрия, висша математика
Категория › Математика

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.