Икономико-математическо моделиране на селскостопанското производство. Учебник за студентите от УНСС. Николай Николов, Георги Иванов, Лачо Стефанов

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-4-2017
  •  132

Автор:Николай Николов, Георги Иванов, Лачо Стефанов
Издателство:Земиздат
Страници:289
Корици:Меки
Година:1994
Броя:1
ISBN:954-05-0228-4 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. добро
Учебникът е написан в съответствие с програмата на дисциплината Икономикома-тематическо моделираме на селскостопанското производство.

Съдържа увод и четири раздела.

В увода се изясняват понятията модел, моделиране и икономико-математически модел, разглеждат се предимствата и недостатъците на метода на математическото моделиране.

Първи раздел е посветен на математическата основа, върху кояго се изгражда математическото моделиране в аграрната икономика.

Във втори раздел се разглеждат няколко основни икономико-математически модела, които се използуват при решаването на важни и сложни аграрикономически проблеми.

В трети раздел се спира вниманието на проблемите, свързани с информацията, необходима за съставянето на някои икономико-математически задачи.

В четвърти раздел се изясняват същността и последователността на работа при решаването на икономико-математически задачи с електронноизчислителни машини и микрокомпютри.

В аграрната икономика най-широко се прилагат оптимизационните методи и модели и най-вече методите на линейното програмиране. Ето защо в учебника вниманието е съсредоточено върху тях.

Предназначен е за студентите от специалността Аграрикономика в Университета за национално и световно стопанство - София. Може да се ползува и от студенти аграрико-номисти от други институти, от аспиранти, специализанти, специалисти от електронноизчислителни центрове, научни работници и др.
© Николай Иванов Николов, Георги Иванов Георгиев, Лачо Петков Стефанов, 1994
е/о Jusautor, Sofia
ISBN 954-05-0228-4

Категория:     Учебници за ВУЗ
Издателство:     Земиздат
Година:     1994
Cтраници:     289
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
ISBN:     954-05-0228-4
Размери:      165/235/0 мм
Ключови думи:      икономико-математическо моделиране, селскостопанско производство
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.