Етюди по иновации в масмедиите. Икономически подход, технологиии, журналистика. Петко Тодоров

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-2-2017
  •  151

Автор:Петко Тодоров
Издателство:УИ "Стопанство"
Страници:230
Корици:Меки
Година:2003
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. добро
Учебното пособие „Етюди по иновации в масмедиите“ (Икономически подход, технологии и журналистика) е предназначено за студентите от специалността Икономика на масмедиите в УНСС и специалността Журналистика на хуманитарните ВУЗ. Задачата му е да представи в разбираема форма основите на пазарната икономика и необходимия понятиен апарат за усвояване на икономическото мислене за медиите. Да интерпретира научните евристични методи в журналистическото творчество и съвременните комуникации. Да покаже какви иновации променят традиционната журналистика. Да представи как информационното общество и журналистиката в новите условия дефинират „електронната демокрация“. Да разработи икономическата журналистика като обект на изследване в полето на пазарната икономика. Върху проблемно-тематичен принцип да свърже журналистиката с динамиката на стопанските отношения в съвременното общество. В раздела „Пътна карта за икономическата тема“ се подчертават техники, които допълват общата теория на журналистиката по тези теми. Представят се и продуктивни техники и методи за търсене на иновационни решения като инструменти в евристиката и творческата дейност.

Пособието предоставя теми за решаване на практически казуси по време на семинарните занятия и дава възможност за самостоятелна работа, анализ, обобщение и изводи както по учебникарски, така и по журналистически текстове.

Авторът доц. д-р Петко Тодоров е извънреден доцент в Университета за национално и световно стопанство, дългогодишен преподавател във факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет с богат опит в практическата журналистика, в управлението на печатни и електронни медии.
Всички права са запазени! Не се разрешават копиране, възпроизвеждане и разпространение на книги или на части от тях по какъвто и да е начин без писменото разрешение на УИ „Стопанство“.

Авторите носят пълна отговорност за авторството си и за оригиналността на произведението, както и за грешки, допуснати по тяхна вина.
© ПЕТКО ТОДОРОВ ТОДОРОВ
© УНИВЕРСИТЕТСКО ИЗДАТЕЛСТВО „СТОПАНСТВО“
УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО гр. София, Студентски град „Христо Ботев“

Категория:     Учебници за ВУЗ
Издателство:     УИ "Стопанство"
Година:     2003
Cтраници:     230
Забележка:     Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      165/235/0 мм
Ключови думи:      иновации, масмедии, пазарно стопанство, финансиране, електронна демокрация, технологична карта
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.