Ръководство за упражнения по стокознание на промишлените стоки. Христо Кожухаров, Даниела Иванова

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  14-2-2017
  •  170

Автор:Христо Кожухаров, Даниела Иванова
Издателство:УИ "Стопанство"
Страници:252
Корици:Меки
Година:1996
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Мн. добро
В предлаганото ръководстВо са разгледани следните групи стоки: пластмаси и пластмасови изделия, каучук и каучукови изделия, обработени кожи и кожени обувки, текстилни влакна и прежди, тъкани, стъкло и стъклени изделия, керамични изделия, електрически стоки - електромеханични и електронагревателни битови уреди и машини, метали и метални изделия. Накратко са разгледани и осковните въпроси, отнасящи се до окачествяването на суровините, на материалите и на готовата продукция.

За всяка група стоки са разработени въпросите, свързани с »класификацията им, с установяване на количеството и тяхното "идентифициране, с методите за вземане и разработване на средни проби, както и с органолептичното и лабораторното определяне на по-важните показатели за качество, тясно свързани със стоковедната характеристика на стоките.

Дадени са приложения за наименованието и химическото означаване на реактивите, които се използват при определенията, разработени в ръководството, за зависимостта между употребяваните досега единици и единиците от международната система СИ, за еквивалентните тегла на по често употребяваните химични вещества, за концентрацията на разтворите и приготвянето на употребяваните, в лабораторната практика разтВори на киселини, основи и соли. Това ще улесни ползването на ръководството.

Участието на авторите при разработването на материала е равностойно.

Разгледаните въпроси са разработени по учебната програма по стокознание за специалност Икономика и управление на търговията, като са взети под внимание българските държавни стандарти и внесените в тях изменения към 31 март 1995 г.

Ръководството може да се ползва и от студенти от други специалности, които изучават дисциплината Стокознание, както и от други специалисти, които работят в търговията и в промишлеността.
© ХРИСТО НИКОЛОВ КОЖУХАРОВ, ДАНИЕЛА НИКОЛОВА ИВАНОВА с/о Jusautor, Sofia, 1996

Категория:     Учебници за ВУЗ
Издателство:     УИ "Стопанство"
Година:     1996
Cтраници:     252
Забележка:     Здраво книжно тяло, тук-там е подчертавано.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      165/235/0 мм
Ключови думи:      стокознание, стоки, стокови наличности
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.