Руска литература в образи и очерци. Велчо Велчев

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  19-1-2017
  •  228

ПРОДАДЕНА

Автор:Велчо Велчев
Издателство:Наука и изкуство
Страници:424
Корици:Твърди
Година:1978
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 150 / 225 Състояние: Мн. добро
„Руска литература в образци и очерци“ обхваща литературния процес за времето от зараждането на руската литература през X в. до XVIII в. Включени са най-значителните автори и произведения, които бележат главните етапи в самобитнвто развитие на руската литература. Отделните произведения са представени по най-нови и авторитетни издания. При очерците за писателите са използувани завоеванията на съвременното съветско литературознание.

Учебникът е предназначен за студенти от филологическите факултети на нашите висши учебни заведения, за учители и за самообразование.
(С) Велчо Петров Велчев Първо издание — 1956 год.

ПРЕДГОВОР
Предлаганата „Руска литература в образци и очерци“ е учебник, предназначен както за студентите от филологическите факултети на висшите учебни заведения в България, така и за самообразование. Целта е да се покаже развитието на руската художествена мисъл чрез най-значителните й произведения и представители за времето от X до XVIII в.

В старанието си да доближим литературните произведения като непосредствен обект на познание и изучаване колкото се може повече до българския читател снабдихме ги с по-широк езиков, исторически и предметен коментар. Поради (същите причини повечето от старорускйте литературни паметници са представени на съвременен руски език.

При характеристиката на автори и произведения целта е била да се посочи основното и същественото както по отношение на идейната насоченост, така и по отношение на формата. Е осветлението и оценката на литературните явления сме се ръководили от марксическата методология, проведена както в синтетични трудове върху староруската литература и руската литература през XVIII в., така и в изследване на отделни периоди или автори. И едните, и другите посочваме на други места.

Ценна помощ в работата над „Руска литература в образци и очерци“ ми оказа моята другарка Е. Н. Велчева.

Категория:     Литературни изследвания
Издателство:     Наука и изкуство
Година:     1978
Cтраници:     424
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      150/225/0 мм
Ключови думи:      руска литература, руски автори, руски писатели, преводна литература, Велчев

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.