Родопи. Пътеводител. Туристически маршрути из Западните Родопи. В. Пеев, Ив. Панайотов, М. Георгиев

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  6-1-2017
  •  252

Автор:В. Пеев, Ив. Панайотов, М. Георгиев
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:143
Корици:Твърди
Година:1959
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 150 / 205 Състояние: Добро
В пътеводителя „Западните Родопи“ са описани най-известните туристически маршрути. Наред с техническите знания авторите дават сведения за историческите събития, свързани с туристическите обекти.

Пътеводителят е илюстриран и снабден с обща скица на Родопите и отделни скици на по-важни маршрути...

ПРЕДГОВОР

Настоящият пътеводител има за задача да запознае любителите на родната природа с по-важните маршрути в една от най-обширните наши планини — Родопите.

Този планински лабиринт няма ясно очертаните била на Стара планина, Пирин и Средна гора, няма скупчеността на Рила и други наши планини. В него всяко селище може да бъде изходен пункт, всяка седловина—проход, всяка заравненост — път. Заради това при съставянето на пътеводителя, който е пръв опит за описване на стотиците туристически маршрути из Родопите, авторите срещнаха голяма трудност при систематизирането на материала.

За да има по-голяма прегледност, описани са по-важните туристически маршрути из Западните Родопи, т. е. онази част от Родопите, която е рядко красива, богата с туристически обекти и най-посещавана. Описването започва от запад на изток, следи основните направления на най-значителните ридове и достига на изток до границата между Западните и Източните Родопи, а на юг — до гр. Смолян и р. Доспат.

Книгата има обща част и пътеводител.

Общите бележки за планината са написани от М. Георгиев, а главните изходни пунктове за Западните Родопи — от д-р В. Пеев. I и II глава са написани от Ив. Панайотов, III, IV и V глава — от д-р В. Пеев. Глава VI е написана от Ив. Панайотов, а точка 4, 5 и 6 от нея и останалите глави до края — от д-р В. Пеев.

Като предлагат този пътеводител на читателите, авторите не считат, че са описали всички туристически маршрути и че яе са направили някои пропуски. Те считат, че са сложили само начало на описването и опознаването на една приказно хубава родна планина.

От авторите

Категория:     Спорт, туризъм и пътеводители
Издателство:     Медицина и физкултура
Година:     1959
Cтраници:     143
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      150/205/0 мм
Ключови думи:      Родопи
Категория › Пътеводители

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.