Върхове на българския спорт. Справочник. Олга Сладкарова

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  4-1-2017
  •  242

Автор:Олга Сладкарова
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:216
Корици:Меки
Година:1981
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 215 Състояние: Мн. добро
В книгата са представени лай-добрите и най-засйужилите българели спортисти, спечелили медали от олимпийските иг'рй, световни и европейски първенства. Отразени са постиженията на класиралите се наши състезатели в шестицата.

Книгата е предназначена за специалисти, треньори, физкултурни деятели, спортни журналисти и всички любители на спорта...

ПРЕДГОВОР
Книгата «Върхове на спорта в България» е справочник за класирането на българските спортисти до шесто място в олимпийските игри, световните и европейските първенства. Тя включва олимпийските и неолимпийските спортове, които се развиват в системата на Българския съюз за физическа култура и спорт. Подредени са по азбучен ред. За всеки спорт в отделна статия са дадени кратки исторически данни за появата и развитието му в света и у нас. Имената на призьорите са подредени в хронологичен ред по олимпийски игри, световни и европейски първенства. Биографичните сведения са само за носителите на златни медали. Постигнатите резултати при класирането са посочени в спортовете, в които официално се регистрират рекорди. В спортовете вдигане на тежести, лека атлетика и спортна стрелба са дадени световните рекорди, подобрени от българските спортисти.

В справочника няма данни за ветроходство, водна топка, ръгби, скокове във вода, тенис на маса, хандбал и хокей, спортове, в които все още не сме се класирали в призовите олимпийски, световни и европейски шестици. Не са включени и призьорите от световните и европейските първенства за юноши, девойки и младежи, както и резултатите от състезанията за световните купи.

Всички данни се отнасят към 1 септември 1980 г.

При работата по справочника са използувани главно протоколите от състезанията, годишните течения на в. «Народен спорт», в. «Старт», в. «Советский спорт» и «Спорт за рубежом», архивите на Музея на физическата култура и сведения на самите шампиони.

Категория:     Спорт, туризъм и пътеводители
Издателство:     Медицина и физкултура
Година:     1981
Cтраници:     216
Забележка:     Здраво книжно тяло. Без забележки в текста. Кориците са леко релефни, притиснати от други книги.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      140/215/0 мм
Ключови думи:      книги за спортни постижения
Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.