Джудо. Живко Филипов

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  3-1-2017
  •  169

ПРОДАДЕНА

Автор:Живко Филипов
Издателство:УИ "Св. Климент Охридски"
Страници:98
Корици:Меки
Година:2006
Броя:1
ISBN:9789540723457 Тегло (гр.): Формат: 145 / 200 Състояние: Отлично
Книгата "Джудо" е адаптирана за условията на подготовката на българските джудисти. В нея авторът дава основните методи за овладяване на техниките на джудо. Тя е предназначена за масова практическа дейност за всички ръководители, треньори и клубове за спортно състезателна дейност по джудо.

Авторът проф. Живко Филипов е първият хабилитиран професор в Република България по спортни дисциплини. Той е възпитаник на Унгарската спортна академия в Будапеща. Проф. Филипов добива от спортните съюзи на Унгария ценна квалификация, както и треньорско научно усъвършенстване по атлетика и гимнастика. Към унгарските спортни съюзи той допълнително се дипломира по класическа и свободна борба, вдигане на тежести,лечебен и спортен масаж, лечебна физкултура. Добива степен III - то кю по джудо.

След завръщането си в България проф. Филипов за пръв път въвежда в учебния план на Националната спортна академия изучаването на джудо като отделен предмет. Той създава и първия дипломиран специалист по джудо в България - Цветан Хаджиев. Проф. Филипов е първият председател на комисията по джудо към Бф по борба.

Освен ценната си възпитателна, учебно-преподавателска работа проф. Филипов е автор на голям брой научни трудове. Участвал е в редица научни сесии в България, Русия, Унгария, Германия и др.

Като треньор е възпитал голям брой рекордьори от по-го-ре изброените спортове с което е спомогнал на практика за развитието на родния ни спорт. Самият той е бил 16 години в националния отбор на България и 4 години в националния отбор на Унгария по някои от дисциплините.

През 1974 год. На световна конференция в Будапеща проф. Филипов е удостоен със званието - доктор на науките.

Книгата съдържа 570 рисунки с упражнения към текста.

Категория:     Спорт, туризъм и пътеводители
Издателство:     УИ "Св. Климент Охридски"
Година:     2006
Cтраници:     98
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
ISBN:     9789540723457
Размери:      145/200/0 мм
Ключови думи:      джудо, бойни захвати, хватки, техника в джудото
Категория › Спорт

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.