Лека атлетика. Учебник-записки за студентите от ВИФ "Г. Димитров"

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  2-1-2017
  •  211

Автор:Колектив
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:415
Корици:Меки
Година:1964
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 175 / 245 Състояние: Мн. добро
ПРЕДГОВОР
Книгата „Лека атлетика — учебник записки“ е първо издание. Написана е от колектива на Катедрата по лека атлетика при Висшия институт за физическа култура „Г. Димитров“. Предназначена е за учебно пособие на студентите от този институт. Тя е съобразена с учебната програма за изучаване на предмета лека атлетика във ВИФ, но може да ползува преподавателите по физическо възпитание във ВУЗ, МНП, поделенията на БСФС и др.

В учебника са намерили място въпросите на техниката, методиката на обучението и тренировката и общите въпроси на теорията и практиката на този вид спорт.

При написване на учебника основио са използувани съветските учебници: под редакцията на Г. В. Василев и Н. Г. Озолин от 1952 и 1953 г., под редакцията на Д. А. Семьонов от 1951 и 1956 г., учебното пособие на немското висше училище за физическа култура в Лайпциг „Leicht Athletik“ от 1959 г. и част от съществуващите у нас и в чужбина научни работи, посветени на техниката, методиката на обучението и тренировката по лека атлетика, на теорията на физическата култура, физиологията, психологията, биомеханиката, медицинския контрол и хигиената, историята на лекоатлетическия спорт и др.

Поради липса на достатъчно място в учебното пособие не са посочени всички основни грешки, допускани от занимаващите се по време на изпълнението на отделните дисциплини на леката атлетика.

Авторският колектив, взел участие при написването на учебника, е в състав: В. Ст. Стоянова, Г. Г. Лазаров, Д. й. Бъчваров, Д. А. Бел-беров, й. Н. Кръстев (отговорен редактор), К. Н. Жалов, К. Г. Димитров, К. Ив. Наков, Кр. Ив. Раче®, М. й. Бъчваров, П. П. Виденов, Ст. Станчев Колев, Т. П. Кънчев, Я. й. Брогли.

При изработването на учебника ценна помощ оказаха съветският специалист доцент А. В. Корсбов, ст. научните сътрудници Петко Щерев й Атанас Коларов и научният сътрудник Еню Бояджиев.
Авторите

Категория:     Спорт, туризъм и пътеводители
Издателство:     Медицина и физкултура
Година:     1964
Cтраници:     415
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      175/245/0 мм
Ключови думи:      книги за лека атлетика, спортни дисциплини
Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.