Пред IX световно първенство Mexico '70. С. Тодоров, Д. Попдимитров, М. Стефанов

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  27-12-2016
  •  127

ПРОДАДЕНА

Автор:С. Тодоров, Д. Попдимитров, М. Стефанов
Издателство:Медицина и физкултура
Страници:148
Корици:Меки
Година:1970
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
ПРЕДГОВОР
Всеизвестна е магнитната сила на футбола. От там идва и интересът към футболното четиво, което винаги намира най-добър прием сред многобройните приятели на футболната игра. Ето кое ни кара да мислим, че и настоящата малка по обем и непретенциозна по съдържание книга ще предизвика също интерес сред читателите, още повече, че тя е посветена на едно предстоящо актуално и очаквано с голям интерес в целия свят събитие—IX световно първенство по футбол от 31 май до 21 юни т. г. в Мексико.

Всъщност тази книга идва като продължение на едно поставено в;че начало. Точно преди четири години по витрините на книжарниците се появи книгата «Пред VIII световно първенство», която въпреки своя 25-хиляден тираж се изчерпа само в няколко дни. И тъй като меродавно е мнението на читателите, то и сега авторите се постараха да приближат както обема, така и съдържанието на настоящото издание до книгата, издадена и намерила добър прием преди черири години. Нека добавим, че този път фотоилюстрацията е сравнително по-богата, а и скиците, и данните за най-добрите футболисти в света, които ще участвуват на първенството в Мексико, са чувствително увеличени.

Написана и издадена по повод на предстоящото най-голямо спортно събитие в света за 1970 г., книгата съдържа и редица актуални познавателни четива. След като се проследяват досегашните осем световни първенства и участието на България в тях, се преминава към квалификационната борба, която определи 16-те финалисти за Мексико, представят се и техните най-ярки звезди. Читателите се запознават още с противниците в нашата група, с подготовката на българския отбор за участието му на финалите в Мексико, с интересни и любопитни подробности около организацията на шампионата и с местата, които ще се превърнат в арена на битките за купата «Жул Риме», а «Хуанито», подобно на своя английски събрат «Уили» от миналото първенство, предлага занимателна информация.

Авторите

Категория:     Спорт, туризъм и пътеводители
Издателство:     Медицина и физкултура
Година:     1970
Cтраници:     148
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      140/200/0 мм
Ключови думи:      книги за футбол, спортни постижения
Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.