Тайната на Йеронимус Бош. Петер Демпф

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  26-10-2016
  •  286

ПРОДАДЕНА

Автор:Петер Демпф
Издателство:Унискорп
Страници:365
Корици:Меки
Година:2007
Броя:1
ISBN:9789543300877 Тегло (гр.): Формат: 140 / 215 Състояние: Мн. добро
1510 г. В малък град се води люта битка за власт между градския съвет,
доминиканците, инквизицията и страховитата секта на адамитите. Младият Петроний Орис, чирак при художника Бош, попада на тайна, която застрашава живота му. За художника се знае твърде малко. Той е тайнствена личност, с още по-тайнствено творчество, в чиито хаотично преплетени образи: абсурдни и сластолюбиви, самозабравили се свине в човешки кожи, са скрити неразгадани и до днес послания. Известно е
обаче, че е бил толкова велик художник и учител, та от цял свят при него са се стичали млади таланти, за да чиракуват и се образоват.
Паралелно с това повествование авторът разказва за покушението през 1998 г. срещу известния триптих на Бош „Градината на земните удоволствия“ в мадридския музей „Прадо”, където се завързва съвременната част от интригата.
Историческият трилър Тайната на Йеронимус Бош е обсебен от загадъчната личност и творчество на световноизвестния художник. Минало и настояще още повече заплитат призрачната мистичност около
личността на Бош.

Демпф е създал роман, в който по невероятен начин свързва история,
изкуство, напрежение и тайнственост.
Ди Велт

Тайната на Йеронимус Бош е написана толкова безупречно, че читателят, редом с героите в романа, става интелектуален детектив и анализатор на изключителната творба на Бош.
Зюддойче Цайтунг

Петер Демф за писането на исторически романи
Защо пиша? Защото, както и в живота, обичам да държа нещата изкъсо. Истинските истории са зад трудните за разплитане събития на подреденото знание. С удоволствие откривам пропуските и търся парченцата, които им пасват. Така възникващите истории трябва да са не само възможни, но и да предизвикват интересен нов поглед към случващото се. Разбира се, на това има от кого да се уча както от немската, така и от английската и италианската литература: Кен Фолет, Лион Фойхтвангер, Умберто Еко… Предпочитам простичкия изказ.
Романите трябва не само да са напрегнати, за да привличат вниманието, но и да предлагат достъпно знание за представяната епоха. Не съм привърженик на безцелните, дълги описания. За мен са важни действието и знанието и докато пиша нов роман, винаги се старая да намеря верния баланс.

Категория:     Исторически романи
Поредици и библиотеки:     Избрано за вас
Издателство:     Унискорп
Година:     2007
Cтраници:     365
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначителни следи от намокряне с вода.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
ISBN:     9789543300877
Размери:      140/215/0 мм
Ключови думи:      чужда проза, литература, преводна литература, произведения, исторически романи
Категория › Исторически романи

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.