Черна неделя / Мълчанието на агнетата. Томас Харис

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-10-2016
  •  324

Автор:Томас Харис
Издателство:Колибри
Страници:605
Корици:Меки
Година:1992
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
* Когато в неделя в Ню Орлиънс започне мачът за Суперкупата... 80 000 души най-добре да се приготвят да умрат. Защото Майкъл Ландър не само обича експлозивите, но е и много, много луд...

Първият психотрилър на прочутия автор на "Мълчанието на агнетата" Томас Харис се нарича "Черна неделя" и описва налудничавата идея на ветерана от войната и специалист по всякакви взривове Майкъл Ландър, който под влиянието на красива палестинка опитва да взриви собствения си дирижабъл над стадион, където в момента се провежда мача за Суперкупата. Харис обаче завършва романа си с хепиенд - 80 хиляди души се спасяват като по чудо. Книгата е филмирана.
-----------------------------------------------------------------
** „Мълчанието на агнетата“ се определя единодушно от критика и читатели като най-успешния психотрилър за последните 25 години. Още с появата си през 1988 г. той оглавява месеци наред листата на бестселърите на в. „Ню Йорк Таймс“ и се превръща в еталон за жанра. Оттам насетне трилърите неминуемо се сравняват с него, а злодеите – с Ханибал Лектър. Докато разследва сериен убиец, стажантката от ФБР Кларис Старлинг трябва да посети един мъж в строго охраняван затвор, за да го интервюира. Този мъж се казва д-р Ханибал Лектър – бивш психиатър с необичайни вкусове и повишен интерес към мрачните кътчета на човешкия ум.

Най-просто казано заковаващ, блестящ трилър.
в. „Дейли Мирър“

Тръпките, ужасът, лукавата ерудираност и бляскавият стил превръщат това произведение в нещо много повече от роман за сериен убиец... Авторът стига до невиждано готическо величие. Как не могат всички бестселъри да дават толкова много!
в. „Гардиан“

Читателите, очаквали появата на Ханибал, питат единствено дали е на нивото на „Червения дракон“ и „Мълчанието на агнетата“. За мен е удоволствие да дам отрицателен отговор. Много по-добър е.
Стивън Кинг

Категория:     Ужаси
Издателство:     Колибри
Година:     1992-1993
Cтраници:     605
Забележка:     Здрави книжни тела, много внимателно прочетени книги.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      130/200/0 мм
Ключови думи:      книги за ужаси, кошмари, хорор, книги на Харис, страх
Категория › Ужаси

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.